Mladen Mikijelj

Uhapšenom Srbinu iz Zvečana određen pritvor do mjesec dana

0

Specijalno vijeće Osnovnog suda u Prištini odredilo je Srbinu Srećku Sofronijeviću iz Zvečana jednomjesečni pritvor.

Sofronijević je uhapšen juče na prelazu Brnjak, a kosovske vlasti ga terete za „napad na ustavni poredak„ i više krivičnih djela iz oktobra 2021 godine.

Da je Sofronijeviću određen pritvor do 12. maja „Novostima“ je potvrdio advokat Nebojša Vlajić, njegov branilac.

Inače , advokat Vlajić je danas posle sjednice održane na zahtjev javnog tužioca da se Srećku Sofronijeviću iz Zvečana odredi pritvor izjavio da nema osnova za određivanje pritvora Sofronijeviću jer ne postoji rizik od njegovog bjekstva.

„Javni tužilac je obrazložio svoj zahtjev, ja sam se kao brnailac protivio tome jer ne postoji opasnost od bjekstva, budući da je čitavo vrijeme posle događaja Sofronijević živio u svojoj kući u Zvečanu gdje ga niko nije tražio, niti je on pokušao da bježi zvog čega sam siguran da ni sada neće to učiniti“, kazao je po završetku sjednice advokat Nebojša Vlajić koji je danas zastupao Sofronijevića.

Inače, Sofronijevića tzv kosovske vlasti terete za napad na tzv ustavni poredak, napad na službeno lice i još nekoliko ktivičnih djela iz 13 oktobra 2021 godine kada su pripadnci tzv specijalne kosovske policije upali u Zvečan i na građane koji su se pobunili zbog upada bacili šok bombe i pucali na njih gumenim mecima i bojevom municijom.

Sofronijević je tada pogođen u grudi, metak mu je izvađen u KBC u Kosvskoj Mitrovici dok se potom više mjeseci liječio na VMA.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.