Akcija u Kotoru: Uhapšen Slobodan Kašćelan (VIDEO)

4

Navodni vođa kavačkog kriminalnog klana Slobodan Kašćelan, njegov tjelohranitelj Vladimir Vučković, Kotorani Miloš Radonjić i Krsto Maroš, uhapšeni su u Kotoru u policijskoj akciji, rečeno je Vijestima iz vrha Uprave policije.

Osim njih, inspektori Sektora za borbu protiv kriminala uhapsili su još tri osobe, a trgaju za još nekoliko članova i organizatora te kriminalne grupe.

Jedan član organizovane kriminalne grupe “kavači” uhapšen je u Pljevljima.

Među uhapšenima je i kum drugog navodnog vođe kavčana, Radoja Zvicera.

Kašćelana sumnjiče da je organizovao kriminalnu grupu koja je počinila i planirala više teških krivičnih djela, za koje je zaprijećena kazna i do 40 godina zatvora.

Policija je jutros zvanično saopštila da preduzimaju planske aktivnosti usmjerene prema kriminalnim grupama.

“Uhapšeno više lica. Aktivnosti su u toku”, objavljeno je na njihovom Tviter nalogu, na kom je i postavljen snimak akcije.

Kašćelan je u policijskoj evidenciji označen kao jedan od vođa kavačkog klana. Osim njega, šefom tog klana policija označava Radoja Zvicera, koji u Crnoj Gori nikada nije hapšen u većim policijskim akcijama.

Taj Kotoranin sa slobode se branio od optužbi da je izvršio krivično djelo – zelenašenje.

Takva odluka donijeta je krajem 2019. godine, nakon što je sud prihvatio jemstvo u iznosu nešto više od 500.000 eura u protiv vrijednosti nekretnina. Kašćelan je optužen za zelenaštvo izvršeno na organizovan način. Prvobitno, Specijalno državno tužilaštvo na teret mu je stavljalo teža krivična djela.

U istom predmetu sudi se i Igoru M. Božoviću, njegovom sinu Vladimiru Božoviću, Davoru M. Preleviću, Milošu D. Radonjiću, Siniši S. Vlahoviću, Aleksandru M. Đurišiću, Stefanu S. Brnoviću, Đerđu N. Camaju, Igoru M. Đurišiću, Aleksandri M. Bogdanović, braći Nikoli N. Andriću i Igoru N. Andriću, Tripu Z. Moškovu i Goranu S. Ljubatoviću. U optužnici se između ostalog navodi da su Kašćelan i Igor Božović, organizovali kriminalnu grupu, a zatim vrbovali ostale članove.

Kriminalna grupa imala je za cilj vršenje krivičnih djela iznuda – zelenaštvo, nedozvoljeno držanje oružja, prodaja droge, omogućavanje uživanja opojne droge, davanje mita, teško djelo protiv opšte sigurnosti, pranje novca. Kašćelan je krajem juna 2016. godine ranjen u Novom Sadu.

Specijalno državno tužilaštvo i službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala nedavno su, kako je saopšteno, spriječili ubistvo Kašćelana.

Prema tim navodima, trebalo je da bude likvidiran 22. januara dok je blindiranim automobilom dolazio na suđenje u Viši sud u Podgorici.

Kašćelan je tog dana trebalo da bude napadnut na jednom od semafora u Podgorici dok se nalazio u automobilu – plan kriminalne grupe bio je da aktiviraju improvizovanu eksplozivnu napravu, koju bi postavili tako što bi motociklom prišli njegovom vozilu i magnetom je prikačili…

Specijalni tužilac Saša Čađenović saopštio je na konferenciji za novinare da je realizacija kriminalnog plana “prekinuta u trenucima izvršenja krivičnog djela”, ne pojašnjavajući detalje gdje i kako je osujećen plan organizacije. On nije pominjao ime mete.

(Vijesti)

4 Comments
 1. Stracimir I komentariše

  I mislite Sns vci da je ovo moglo bez zapadnih partnera DEA I EKIPE? mislite da je bukanje po PV i brojanje krvnih zrnaca vrhunac domoljublja i brige za CG? Koji rizik Abazovic preuzima na sebe ovim činom? Dobili ste pravo i odbranili crkvu i necemo praviti pravoslavnu dzamahiriju od CG budite sigurni! Drzava svih gradjana i vjera ,naša i nezavisna. Svak svoju vjeru neka ispoljava bez bukanja i trazenja orava da je glavna.A Srbija bratska drzava i narod koja nema nikakava prava da šalje pare u demokratski i oslobodjeni sistem i instalira svoje sluge na vlast!!! Sve sto radi Srbija poslije 1.septembra je mijesanje u zivot nezavisne drzave i krajnji bezobrazluk!

  4
  19
  1. xzaklipane komentariše

   kakav rizik?ovo je samo medijsko pokrivanje vlade nista vise. haha

   11
   1
  2. Kontra revolucija komentariše

   Nema tu DEA i zapadni partneri ništa !.
   Iz Srbije dolaze dokazi !.
   Uhapšeni poceli da pricaju i ne prestaju !.
   DB u Srbiji konacno radi svoj posao a kolege iz Crne Gore dobijaju tipove za hapšenja !.
   Što bi rekli : Medjubratska saradnja !.

 2. General komentariše

  Ajde vise jebao vam kascelan i zvicer i vukotic jebo vam pas mater i sa njima zajedno pustite vise ovaj narod da zivi,pokazali ste nemoc prema mafijasima u svakoj zemlji budzet sa ovim idiotima bi se uvecao na milione eura nego ista ste govna ko i prosla vlast

  10
  3
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.