Mladen Mikijelj

Tvitnuše, a ne trepnuše: Majke Srebrenice tvrde da Milo nema nikakve veze sa zločinom u Srebrenici, zahvalne su mu na svemu što čini za žrtve

0

Udruženje Majke Srebrenice stale su u zaštitu bivšeg 30-ogodišnjeg gospodara Crne Gore Mila Đukanovića.

One su se na IKS-u oglasile i saopštile da Đukanović nije imao nikakve veze sa zločinom u Srebrenici.

Iskoristile su priliku da se još jedanput zahvale Đukanoviću na svemu što čini za žrtve i njihove porodice.

– Nikad i nigdje nismo našle dokument koji upućuje da je @DjukanovicCG bio učesnik ili imao bilo kakve veze sa genocidom u Srebrenici. Zahvalne smo mu na svemu što čini za žrtve i njihove porodice. Molimo Vas da našu tragediju ne zloupotrebljavate kako bi okaljali druge. Hvala! – navele su Majke Srebrenice.

Ovo njihovo viđenje ne korespondira sa nespornim činjenicama da je Đukanović aktivno pomagao Vojsku Republike Srpske, čime se nekadašnji Srbin hvalio na partijskim skupovima po Crnoj Gori.

Takođe, brojni sudionici i svjedoci tog vremena su potvrdili da je bez Đukanovićeve logističke podrške, Vojska Republike Srpske ne bi oslobodila Srebrenicu.

 

– Tada nam se ponudio Milo Đukanović koji je bio premijer Crne Gore da pomogne u naoružanju, prevozu i kupovini naoružanja iz Bugarske. Pored toga, pomogao je Vojsci Republike Srpske u snabdijevanju naftom za tenkove i sva oklopna vozila. Tim gorivom je Vojska oslobađala Foču, Goražde, Srebrenicu, Čajniče, Rudo i Gacko. Da nije toga bilo, nikada Vojska na čelu sa Ratkom Mladićam ne bi oslobodila Srebrenicu i ne bi došlo do zločina u njoj. Za to je on bio zaslužan i mi smo mu bili zahvalni na tome, jer je Srbija tada napravila totalnu blokadu na Drini i Savi između Srbije i BiH – kazao je svojevremeno za BORBU nekadašnji bliski saradnik bivšeg predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića i ministar pravde Momčilo Mandić.

Majkama Srebrenice je očito potrebno dostaviti fiskalizovanu fakturu o gorivu i naoružanju, da bi promijenile mišljenje o svom „dobrotvoru“. S obzirom da je Đukanović specijalista za poslovanje u sivoj zoni, čisto sumnjamo da je Vojsci Republike Srpske izdavao račune. Ipak se radilo o ratnom periodu, u kojem se ne priklanja toliko pažnje fiskalnoj odgovornosti i ubiranju PDV-a.

U višedecenijskom postupku ispiranja svoje ratne biografije, Đukanović je uspio da potkupi Majke Srebrenice i zavrijedi njihov „cvijet“, ali istinu o sebi nikada neće uspjeti. Dok je svijeta i vijeka ćemo podsjećati javnost o zlodjelima za koje je direktno ili indirektno odgovoran i koja će nadživjeti političko udruženje osnovano pod nazivom Majke Srebrenice.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.