Tramp samouvjeren: Pobjeđujem! Bajden je najgori predsjednik u istoriji!

0

Bivši američki predsjednik Donald Tramp kazao je na sinoćnjem skupu u Ajovi da će na ovogodišnjim izborima sigurno pobijediti sadašnjeg predsjednika Džoa Bajdena, kojeg smatra „najgorim predsjednikom u istoriji“.

Tačno na treću godišnjicu napada svojih pristalica na Kapitol, Tramp je održao dva skupa u Ajovi, maloj američkoj državi na srednjem zapadu koja 15. januara prva počinje sa republikanskim predizborima za stranačku predsjedničku nominaciju.

Republikanski milijarder, uprkos tome što ima četiri krivične prijave, za osam će se dana tako suočiti sa biračima po prvi put nakon odlaska sa predsjedničke funkcije.

Tramp je u dugom govoru uvjeravao svoje pobornike u Ajovi da će “pobijediti po treći put” na predsjedničkim izborima u novembru. On nikada nije priznao poraz na izborima prije četiri godine i tvrdi da mu ih je Bajden „ukrao“.

Opisujući Bajdena kao „najgoreg“ predsjednika u istoriji Sjedinjenih Država, Tramp je pred stotinama pristalica rekao da je zemlja u velikom padu i da joj prijeti nova velika recesija, prenosi Hina. Sebe pritom smatra posljednjom prilikom za spas.

Uprkos svim kontroverzama, ankete Trampu daju veliku prednost nad dvoje najvećih republikanskih protivkandidata Niki Hejli i Ronom Desantisom. U Ajovi i mnogim konzervativnim državama širom zemlje, ima vrlo lojalnu bazu koja se oglušuje na njegove ispade i pravne probleme.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.