AfD: Srbija na nišanu „obojenih revolucionara“

3

Demonstracije u stilu „ozloglašene obojene revolucije“, s druge strane, možda su bile više na dnevnom redu opozicije i mogle su generalno dovesti u pitanje demokratski proces, navode u AfD-u.

Šef odbora za evropsku politiku poslaničke grupe Alternative za Njemačku (AfD) Harald Vajel istakao je da se, s obzirom na „demokratsko“ upravljanje u SAD i EU, mnoge kritike na račun Srbije zbog proteklih izbora, ispostavljaju „fanatičnim i kontradiktornim“.

Vajel i njegov kolega Malte Kaufman kao poslanici Bundestaga iz redova AfD posmatrali su izbore u Srbiji 17. decembra.

U saopštenju, AfD navodi da su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i njegova lista pobijedili na izborima, i da je šef srpske države 21. decembra ukazao na „mešanje jedne važne zemlje u izborni proces na najbrutalniji način“.

Njemačka stranka podsjeća da su domaći i strani mediji i nevladine organizacije unaprijed kritikovali „eksploataciju postojećih resursa i struktura od strane vladajućih stranaka“, uključujući navode o nedopustivoj pomoći medijskoj kampanji, navodnu kupovini glasova, prevoženje birača autobusima, kao i ciljanom zastrašivanju.

FOTO: OLIVER BUNIĆ / RINGIER

Demonstracije u stilu „ozloglašene obojene revolucije„, s druge strane, možda su bile više na dnevnom redu opozicije i mogle su generalno dovesti u pitanje demokratski proces, navode u Afd-u i podsećaju da su slični protesti 2019. godine dobili podršku zapadnih medija.

Vajel smatra da je „tink-tenk“ organizacija Centar za savremenu politiku, blizak EU, pre izbora „propagandno pripremio demonstracije“.

Citira riječi predsjednika Srbije da se „strane sile miješaju u demokratske procese u Srbiji i mogle bi da pokrenu ‘obojenu revoluciju’ jer im se ne sviđa rezultat„, ali dodaje i da je „dobrih“ 360 međunarodnih posmatrača izjavilo da su “ birači imali političke alternative, ali…“

„Primer ovog miješanja je i ‘tink-tenk’ Centar za savremenu politiku blizak EU, koji želi da Srbiju uvede u Uniju po svaku cijenu i koji je prije izbora propagandno pripremio demonstracije“, naveo je Vajel.

Ipak, dodaje da se, s obzirom na „demokratsko“ upravljanje u SAD i EU, mnoge kritike ispostavljaju prilično fanatičnim i kontradiktornim.

„Mnoge stvari za koje optužuju neke druge ljude i države odavno su vraćene u ‘političku kutiju alata’ zapadnih ‘uzornih zemalja’, gde vlasti, državne kompanije i mediji obezbjeđuju da nijedna opozicija ne ’poraste u nebo’“, dodao je Vajel.

 

(rt.rs)

3 Comments
  1. Ana komentariše

    Opoziciji kao i pojedinim susedima u regionu se nesviđa uspešna Srbija, oni bi je vratili na pičetni nivo siromaštva jer bas nevole.

  2. Ivana komentariše

    Narod u Srbiji se nikada neće viditi zlom već iskrenom ljubavi prema svojoj državi.

  3. Tanja komentariše

    Veće zlo od opozicije nema u Srbiji. Dok se Predsednik Vučić bori Srbiju da bude jača i bolja za život građana trulež od opozicije uništava ugled Srbije I hoće na silu vlast.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.