Tramp nije uspio da ospori svjedočenja prije novog suđenja

0

Donald Tramp nije uspio osporiti svjedočenja Majkla Koena i StormI Denijels po optužnici da je njegov bivši advokat platio pornografskoj glumici da ćuti prije izbora 2016. godine.

Tramp je prošlog mjeseca zatražio od sudije Huana Merčana da blokira njihovo svjedočenje, tvrdeći da je Koen u prošlosti lagao i da će vjerovatno ponovno lagati, te da će Denijels, čije je pravo ime Stefani Kliford, nastojati iskoristiti suđenje da unovči svoju priču.

Plaćanje kazne

Bivši predsjednik i budući republikanski predsjednički kandidat izjasnio se nevinim po 34 tačke optužnice za krivotvorenje poslovne dokumentacije čime je navodno želio prikriti da je platio Koenu za isplatu Denijels kako bi ćutala o odnosu koji je imala s Trampom 2006. godine, a koji Tramp negira.

Suđenje je prethodno bilo zakazano za 25. mart, ali je prošle sedmice odloženo za najmanje mjesec dana.

Advokati bivšeg američkog predsjednika Donalda Trampa saopštili su da on ne može da pronađe privatnu kompaniju koja bi garantovala 464 miliona dolara koje mu je sud naložio da plati u građanskoj parnici u slučaju prevare u Njujorku, što bi mu omogućilo da podnese žalbu.

Da bi podnio žalbu on prvo mora da položi novac na račun Apelacionog suda ili garanciju na puni iznos, ali je, prema riječima advokata, 30 osiguravajućih kompanija odbilo njegove zahtjeve da mu pomognu.

 

(Hina, Reuters, Tanjug)
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.