Todorović: Kneževićevo otkrivanje Spajićeve namjere da Crna Gora bude uzdržana prilikom glasanja o Srebrenici uznemirilo duhove ambasada, sad je potrebno lažima napadati istina

0

Demokratska narodna partija (DNP) konstatuje da je Milojko Spajić nokautiran neumoljivim činjenicama odustao od dalje polemike sa Milanom Kneževićem, i opredijelio se da isturi Branka Krvavca kako bi branili sopstvene laži, saopštilla je portparolka DNP-a Jovana Todorović.

„A možda i tako treba, posto je Krvavčev uticaj na Milojka Spajića i te kako poguban, da politički protivnici PES-a nemaju nikakvu potrebu da rade protiv njih, jer im pri njima samima neprijatelji nisu ni potrebni“, izjavila je Todorović.

Kako je navela, „DNP odgovorno tvrdi da je prije odlaska premijera Spajića za Njemačku održan sastanak kojem su, pored Kneževića i Spajića, prisustvovali Andrija Mandić i Branko Krvavac“.

„Na tom sastanku se vodio razgovor oko glasanja crnogorskih predstavnika u PSSE i Generalnoj Skupštini UN. Nakon što su Andrija Mandić i Milan Knežević saopštili da Crna Gora treba da glasa protiv Rezolucije o Srebrenici, Spajić je saopštio da je njegov model da Crna Gora bude uzdržana, i da kao obrazloženje tog uzdržanog stava bude uzeta namjera kako želimo da se kandidujemo za nestalnog člana SB UN-a“, rekla je portparolka DNP-a, pa nastavila:

„Takođe, Spajić je molio da se predstavnici koalicije ZBCG medijski ne oglašavaju povodom ove teme, kako bi on svoju namjeru sproveo u djelo. A da je ovo istina, lako je utvrditi kroz pregled press klipinga, i činjenicu da se Knežević povodom Rezolucije o Srebrenici oglasio tek nakon tvit objave Milana Niča, eksperta njemačkog Savjeta u Bundestagu, koji je poslije sastanka sa Spajićem saopštio da će Crna Gora glasati za pomenutu Rezoluciju“, istakla je Todorović.

Prema njenim riječima, „Kneževićeva otkrivanje istine je uznemirilo pojedine ambasade“.

„DNP nema nikakvu dilemu da je Kneževićeva izjava o Spajićevoj namjeri da Crna Gora bude uzdržana uznemirila duhove u pojedinim zapadnim ambasadama, i da je sad potrebno dokazati lojalnost tako što će se lažima napadati istina. Uostalom, i predstavnica Njemačke se, obrazlažući Rezoluciju o Srebrenici pozvala na crnogorske amandmane, od kojih je jedan odbijen, a drugi modifikovan do neprepoznatljivosti u preambuli, kako bi podstakla neodlučne države da podrže Rezoluciju“, kazala je portparolka DNP-a.

Kako je napomenula, „to što Krvavac za vhunski iskaz patriotizma smatra to što Crna Gora nije bila kosponzor Rezolucije, najbolje govori o licemjernosti crnogorskog stava“.

„Znači, Crna Gora nije bila kosponzor, već joj je Njemačka napisala amandmane koji su trebalo da povećaju broj onih koji će glasati za Rezoluciju. Toliki patriotizam i želja za dobrosusjedskim odnosima i pomirenjem nikad nije viđen kao kod crnogorske delagacije. Zato javno pozivamo Krvavca da objavi tekst Rezolucije naslonjen na crnogorske amandmane u kojoj piše da SRBI nisu genocidan narod, i mi ćemo da mu se javno izvinimo i prestanemo da se dalje bavimo politikom. Ali, ako takav tekst ne postoji, onda Krvavac treba da podnese ostavku i povuče se iz javnog života“, poručila je Todorović.

Za kraj je dodala:

„DNP nema namjeru da odstupi ni za milimetar od naših ideoloških, programskih i ljudskih uvjerenja, i zato nemamo problem da svuda i na svakom mjestu saopštavamo istinu. A građani, bez obzira na političku pripadnost, veoma dobro znaju ko govori istinu, a ko je zaobilazi, što su potvrdili i rezultati izbora u Budvi. Zato ostaje otvoren poziv premijeru Spajiću da se on i Milan Knežević testiraju na poligraf u Visbadenu i da objave rezultate, jer svakako Krvavac ne može biti mjerač istine“, zaključila je Todorović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.