Tičić: Dok vlast bezuspješno pokušava da sastavi većinu, svakog dana sve više turista napušta Budvu

0

Predsjednik Opštinskog odbora DPS Budva, Milan Tičić, kazao je da je u Budvi smeće na svakom ćošku, da su ulice prljave, površine nepokošene, kao i da su slomljeni znakovi signalizacije, a da sve to predstavlja ozbiljan problem u Budvi.

Tičić ističe i da je taj grad pod najezdom gmizavaca i insekata, što dodatno ugrožava zdravlje i sigurnost građana.

„Buduća početna stanica transporta Budva – Dubrovnik izgleda kao deponija, što ilustruje zanemarivanje komunalnih problema.“- naglašava predsjednik budvanskog odbora DPS-a.

Dodaje da najpoznatija hotelska zona već godinama pati od neprijatnog mirisa otpadnih voda, što se pogoršava zbog neredovnog transporta mulja i katastrofalnog stanja voznog parka Komunalnog preduzeća.

„Nepražnjenje smeća iz vozila tokom cijelog dana onemogućava osnovne životne uslove – čist vazduh za stanovnike i goste hotela. Da sve može biti gore, imamo situacije nelegalnog paljenja deponija, koje predstavljaju ozbiljan problem za životnu sredinu i zahtijevaju hitnu intervenciju nadležnih institucija.“ – upozorava Tičić.

On ukazuje i na to da su glavne gradske saobraćajnice su zapuštene, dok je gradilište u centru grada započeto u jeku političke kampanje bez realnih mogućnosti da se završi prije vrhunca turističke sezone.

„Ovo govori o nesavjesnom poslovanju budvanskih čelnika. Pozivamo nadležne institucije, političke čelnike i sve relevantne subjekte da hitno reaguju i preduzmu potrebne mjere kako bi se ovi problemi riješili. Budva zaslužuje da bude čist i uređen grad koji će biti ponos svih nas.“ – poručio je Milan Tičić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.