Tenzije na Kosmetu nastavljene: Privedena dva radnika pošte od strane Kurtijeve policije!

0

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je „teror Aljbina Kurtija nad Srbima na Kosovu i Metohiji nastavljen i danas privođenjem radnika ‘Pošte’ u Goraždevcu, najjužnijoj većinski srpskoj opštini“.

Podsjećamo, u Ugljaru, kod Kosova Polja, sinoć je obijena, a potom opljačkana i razlupana poslovnica Pošte Srbije, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metihiju, ističući da je to direktna posljedica odluke premijera privremenih prištinskih institucija da ukine dinar na KiM i Srbima onemogući svaki vid normalnog života.

„Vozač V. M. i njegov pratilac V. P. privedeni su od strane Kurtijeve policije, a potom je i od upravnice ‘Pošte’ u Goraždevcu zatraženo da pođe u stanicu i da izjavu. Akcija Kurtijeve policije sprovedena je kako bi bila onemogućena isplata penzija žiteljima te srpske enklave, a sa jasnim ciljem da se srpskom narodu onemogući opstanak na vjekovnim ognjištima“, navedeno je u saopštenju.

Kako ističu, „Kurtijevi drumski razbojnici u policijskim uniformama satima su u Peći ispitivali privedene radnike pošte, i očigledno je da je u Prištini donijeta odluka da se Srbima do kraja ukinu sva ljudska prava.“

Kancelarija za Kosovo i Metohiju, napominje se, u realnom vremenu informiše relevantne međunarodne činioce o teroru koji se proteklih dana pojačano odvija na Kosovu i Metohiji, i očekuju hitnu i oštru reakciju kako bi se zaustavio pokušaj progona srpskog stanovništva.

„Pozivamo naše građane na Kosovu i Metohiji da ne nasedaju na provokacije i da izdrže, jer Srbija će pronaći način da im omogući isplatu plata, penzija i socijalnih davanja. Zločinačkom delovanju Aljbina Kurtija, koji na ovaj način ne demonstrira silu, već nervozu i strah zbog popuštanja međunarodne podrške njegovom režimu, staće se na put, a njegova strahovlada se neumitno bliži kraju“, navode.

(RT)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.