Strašljivi Nikolić žalio se ambasadorki Italije: Brine me što premijer najavljuje ulazak u vladu „antizapadnih stranaka“

0

Nikog ne može iznenaditi formalno odstupanje antizapadnog dijela parlamentarne većine od definisanih principa spoljne politike Crne Gore, ali brine što vlada i premijer najavljuju da će te snage uskoro ući u vladu, ocijenio je predsjednik poslaničkog kluba DPS-a Andrija Nikolić tokom razgovora sa ambasadorkom Republike Italije u Crnoj Gori Andreinom Marselom.

Nikolić je zatim „odvalio“ da, kako je naveo, „dugotrajuća konfuzija u sistemu vlasti i potpuna nesinhronizacija u vođenju državne politike već proizvele posljedice koje se vide kroz nedavno predstavljeni drastičan pad podrške građana Crne Gore u NATO savez“.

Ambasadorka Marsela je, s sruge strane, poručila Nikoliću da je pred Crnom Gorom jedinstvena prilika da uđe u Evropsku uniju, imajući u vidu otvorena vrata garantovana kako od strane Brisela, tako i od strane zemalja članica.

„Stoga je od presudnog značaja da opozicija zadrži konstruktivan pristup kada treba donijeti odluke koje se tiču puta Crne Gore ka EU, počevši od izvještaja o procjeni ispunjavanja privremenih mjerila“, navodi se u saopštenju DPS-a.

Prema riječima ambasadorke Italije, bar tako tvrde iz DPS-a, „Crna Gora je jedna od zemalja koja je izložena snažnoj kampanji dezinformacija, međutim, navodi da su podjednako mnoge zemlje članice i Evropska unija spremni da pomognu Crnoj Gori u suočavanju sa tim rastućim globalnim problemom“.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o izazovima po evropsku i regionalnu stabilnost, kao i o unutrašnjoj političkoj situaciji i dosadašnjem radu Skupštine Crne Gore.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.