Stanovnici Plava o teroristi koji je pokušao da ubije žandarma u Beogradu: Pitali smo se da li je lud, prošle godine je pretukao suprugu

0

Ovaj naš zet Miloš, ili Salahudin, bio je malo čudna osoba. Često smo se pitali da nije možda i lud, jer tako se ponašao. Da, dolazio je u Plav… Viđali su ga ljudi tu…

U samom Plavu vijest da je u Beogradu pomahnitali terorista Miloš (Salahudin) Žujović pokušao da ubije pripadnika srpske Žandarmerije, angažovanog na obezbjeđenju Ambasade Izraela, nije izazvala neku posebnu pažnju, dok nije objavljen identitet i fotografija likvidiranog teroriste, jer njegova supruga Besa je Plavljanka.

– Besa je iz tihe, ne baš imućne, ali čestite porodice Hadžović. Njeni imaju desetoro djece! Mislim da je među njima pet kćeri, uglavnom poudatih, a jedna živi ovde u Plavu – priča nam čovjek dobro upoznat sa situacijom u porodici Hadžović, koja je u Plav došla iz sela Zalelj, na samoj granici sa Albanijom i u naselju Glavica izgradila kuću.

Ne zna se kako je i kada Besa upoznala Žujovića, a naš sagovornik tvrdi da ona u Plavu nije nosila ni hidžab, a kamoli nikab.

Sagovornik iz Berana tvrdi da se jedna žena odjevena u nikab, kakav do tada gotovo nije viđen u ovom gradu, pojavila u subotu u jednom marketu u centru grada. Nekako u isto vrijeme, ili malo poslije pokušaja ubistva pripadnika srpske Žandarmerije u Beogradu.

– Nisam siguran da je to bila ona, ali ovde nikada nismo vidjeli tako odjevenu ženu – kaže čovjek, koji se sa neznankom sreo na kasi u marketu.

Besini Hadžovići prezivali su se Mujaj. Dolaskom u Plav promjenili su prezime u Mujović, a onda u Hadžović.

– Pretpostavlja se da su se zbližili na internetu… Ko zna pod kakvim okolnostima, ali, osim toga da je taj čovjek djelovao povremeno kao izašao iz pameti, o njima se nije ništa znalo. Doduše, dobri prijatelji porodice znaju da je Žujović prošle godine pretukao Besu u njihovom stanu koji su iznajmili u Novom Pazaru. Bila je povrijeđena. Intervenisala je i policija. Nejasno je kako se to završilo, ali zna se da Besa sa njim nije živjela u srećnom braku. Čuo sam da je Besa u rodnoj kući roditelja, nisam je viđao – priča sagovornik „Novosti“.

U Plavu se sad priča da se Žujović ovde, možda, susretao sa lokalnim vehabijama, koji, doduše, nemaju uticaja kao prije deceniju kada su se, potpomognuti od jednog lokalnog imama, okupljali na obali jezera, gdje su dovodili istomišljenike iz Novog Pazara, od kojih je jedan kasnije stradao u okršaju sa policijom na planini Rogozna kod pomenutog grada.

Plav je nekoliko godina bio u epicentru pažnje javnosti kao jako uporište vehabija, a nekolicina mladih Plavljana poginula je boreći se za Islamsku državu u Siriji.

(Novosti)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.