Srpska lista: Kurti i njegov šovinistički režim nagrađeni zbog tlačenja srpskog naroda

0

Srpska lista saopštila je danas da je odluka Političkog komiteta Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope u vezi sa željom Prištine da bude primljena u članstvo te međunarodne organizacije, nagrada međunarodne zajednice Prištini za svakodnevni teror nad srpskim narodom, brutalno fizičko i insitucionalno maltretiranje i obespravljivanje srpskog naroda na KiM.

Kako se navodi, najciničnije je to što se u međunarodnoj komunikaciji pominje argument da će prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji biti bolje zaštićena ukoliko Priština bude primljena u Savjet Evrope.

– To, drugačije rečeno, znači da su Aljbin Kurti i njegov šovinistički režim nagrađeni zbog tlačenja srpskog naroda da bi, navodno, u budućnosti manje i umjerenije tlačili –  navodi Srpska lista.

Dodaje se da dok se Srbi na KiM hapse po tajnim i lažnim optužnicama, dok se ukida dinar na Kosovu i Metohiji, otima zemlja nezakonitim eksproprijacijama i dok 11 godina čekamo na Zajednicu srpskih opština, Prištini se povlađuje i izlazi u susret upravo zato što postoji podudarnost interesa Prištine i njenih inostranih mentora da se Srbima oduzmu sva prava, što na kraju puta vodi potpunom egzodusu našeg naroda sa svojih vjekovnih ognjišta.

– Tome svakodnevno svjedočimo jednostranim, nasilnim potezima Prištine koja Srbima ukida sve, dok im ne ukine i pravo na život i postojanje. Sada su svi u međunarodnoj areni otvorili svoje karte i pokazali neprincipijelnost i pristrasnost, o čemu smo mnogo puta i javno govorili – navodi se u saopštenju.

Ističe se da će, uprkos takvim nastojanjima, srpski narod ostati vjeran idealu slobode, istinskim vrijednostima demokratije i prava, ne pristajući da se saglasi sa sopstvenim nestankom, odolevajući svim pritiscima i izazovima, što smo, navodi se, u našoj istoriji mnogo puta svjedočili.

(Novosti online)

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.