Mladen Mikijelj

Sramna izjava uzurpatora vlasti u Šavniku: Jakić poručuje da je i dalje predsjednik opštine jer građani tako žele iako njegova partija predizbornim turizmom blokira izborni proces!

0

Pitanje Šavnika ne može se rješavati kroz prinudnu upravu, već kroz politički dijalog ili reformu, ocijenio je predsjednik opštine Jugoslav Jakić za A plus televiziji.

Poručuje da je i dalje predsjednik opštine i da će to i ostati, jer – građani tako žele. Ipak, čitava Crna Gora zna da je upravo zbog njegove partije i njihovog ustaljenog predizbornog turizma blokiran izborni proces u Šavniku i da je on protivno zakonu na čelu opštine već godinu ipo dana.

Kako je podsjetio, u prethodnom periodu vodila se negativna kampanja protiv DPS-a i lokalne uprave u Šavniku.

“Ipak, uprkos tome uspijevamo da predstavimo pozitivne stvari i potencijal koji cijela opština ima. Nikad nismo imali veći budžet, oko četiri miliona eura, u kasi trenutno imamo dva miliona eura. Ne dugujemo nijednog centa. Sve je to moglo bolje i efikasnije da smo završili izborni proces i da nismo meta brojnih nasrtaja”, poručio je Jakić.

Naglašava i da država po pitanju Šavnika nije uradila ništa što je do njenih nadležnosti.

“Iz naše političke konkurencije svakodnevno najavljuju da smo mi izvršavamo krivična djela i poručuju da neće dozvoliti izborni proces. Lomili su biračke kutije, upadali na biračka mjesta, lomili inventar, a policije ni na vidiku. Da li je li to jasan signal državi da reaguje? Država nije reagovala, policija nije reagovala. Kada naša politička konkurencija nije mogla da nas pobijedi na političkom terenu, krenuli su sa opstrukcijama. Htjeli su da građanima dokažu da smo loši i nesposobni”, ukazao je Jakić.

“Očekujem da će se završiti izborni proces i nadam se da će država smoći snage da pokaže autoritet u društvu i da omoguće građanima Šavnika da ostvare svoje biračko pravo”, zaključio je Jakić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.