Rakčević obišao novi park u ulici Radosava Burića

0

Zamjenik gradonačelnice Luka Rakčević obišao je novi park u ulici Radosava Burića, koji se prostire na čak 8.000 metara kvadratnih, a na čijoj izgradnji su gradska preduzeća radila posljednjih nekoliko mjeseci.

Rakčević je u društvu brojnih zaposlenih i rukovodstva Zelenila pohvalio izvedene radove i zahvalio se svima koji su vrijednim radom doprinijeli da se na prostoru Zabjela izgradi ovakva, potpuno nova parkovska površina.

“Želim da se zahvalim našim vrijednim kolegama iz gradskih preduzeća Zelenilo, Putevi, Komunalnih usluga i Agencije za stanovanje, što su svojim vrijednim višemjesečnim radom i zalaganjem ostvarili našu želju da Zabjelo dobije novi, uređeni park na prostoru između ulica Radosava Burića i Kralja Nikole. Nastavljamo ovim tempom, za još mnogo uređenih parkova koji našem Gradu fale i za mnogo zeleniju Podgoricu”, kazao je Rakčević.

On je podsjetio da je na prostoru današnjeg parka decenijama bila neuređena poljana, u kojoj su se nakon svake kiše stvarale lokve i jezera i u kojoj niko nije boravio, a da već danas novi park koristi više stotina djece iz obližnjih zgrada i OŠ “Vuk Karadžić”.

“Uređen je teren, zasađen veliki broj novih sadnica, izgrađeno igralište za djecu i betonske staze čitavom dužinom parka, ali i nova parking mjesta u saradnji sa Sekretarijatom za saobraćaj i Putevima. Završen je i javni poziv za oslikavanje betonskih staza, pa će već do kraja ovog mjeseca podgorički umjetnici u saradnji sa Zelenilom oslikati didaktičke murale duž staza, čime će park u potpunosti biti zaokružen”, kazao je Rakčević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.