Split: Osuđen na 40 godina zatvora zbog višestrukog silovanja maloljetne ćerke

0
Muškarac od 45 godina osuđen je u Splitu na 40 godina zatvora zbog višegodišnjeg silovanja svoje maloljetne ćerke, objavila je agencija Hina.
Prema optužnici, 45-godišnjak je prvi put silovao svoju ćerku 2018. godine u kampu u Šibeniku, kada je djevojčica imala samo pet godina, a zlostavljanja su se nastavila narednih pet godina u porodičnom stanu još 266 puta, u prosjeku jednom nedjeljno.

 

Osuđeni 45-godišnjak je ćerki branio socijalni kontakt sa školskim drugovima i najbližom rodbinom. Često ju je tukao, a u optužnici piše da je djevojčica pred njim morala da se kupa gola u kadi.

Presudom koju je donijelo sudsko vijeće Županijskog suda u Splitu, kojim je predsjedavala sutkinja Višnja Strinić, 45-godišnjak je za svako krivično djelo seksualnog zlostavljanja djeteta dobio po pet godina zatvora, a za povredu djetetovih prava osuđen je na tri godine zatvora pa mu je izrečena jedinstvena i maksimalna zatvorska kazna u trajanju od 40 godina.

Prema pisanju medija, osuđeni je objavu presude pratio bez emocija. Poslije izricanja presude on je vraćen u splitski zatvor.

Presuda nije pravosnažna i osuđeni ima pravo žalbe.

(Hina)

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.