Spajić tvrdi da će odlazeći uplakani premijer Belgije nakon izbornog kraha utjehu pronaći u obezbjeđivanju IBAR-a Crnoj Gori

0

Belgijski premijer Aleksandar de Kro daje sve od sebe da Crna Gora dobije IBAR za vrijeme belgijskog predsjedavanja do kraja juna, napisao je na mreži “Iks” premijer Milojko Spajić.

“Hvala na velikoj podršci”, naveo je Spajić, koji boravi u Berlinu, na konferenciji o oporavku Ukrajine.

Biće interesantno vidjeti kako će De Kro, koji je iste večeri nakon debakla na izborima za EP uplakan podnio ostavku na premijersku funkciju, smoći snage i motivacije da se bori za nasušnu crnogorsku stvar kakvom se predstavlja famozni IBAR u Podgorici.

Podsjetimo, cjelokupno rukovodstvo stranke Otvorenih belgijskih flamanskih liberala i demokrata (VLD) odlazećeg premijera Aleksandera De Kroa, podnosi ostavku nakon što je ta stranka pretrpjela težak poraz na nacionalnim i evropskim izborima.

Nakon što su uobjavljeni prvi rezultati izbora, De Kro je uplakan rekao da je od sada “premijer u ostavci“.

Ko zna možda mu crnogorski IBAR posluži kao oproštajna politička satisfakcija. Na tome će mu crnogorski evrofanatici i građanisti svakako iskazati veću zahvalnost od njegovih sunarodnika koji su ga poslali u političku penziju.

Takođe, Spajić je na marginama skupa u Berlinu razgovarao i sa ratobornom premijerkom Estonije Kajom Kalas koja mu u četiri oka sigurno objasnila kako je naumila vojnički poraziti Rusiju. Samo se nadamo da Kalas našem premijeru nije otkrila tajnu na osnovu koje vlast u Talinu već više od 30 godina uspješno sistematski segregira rusku nacionalnu manjinu koja u toj državi čini četvrtinu stanovništva. Opšte je poznato da baltičke države, Litvanija, Letonija i Estonija priličnoj brojnoj ruskoj nacionalnoj zajednici ne dozvoljava uživanje najosnovnijih ljudskih prava.

“Premijerka Kalas je ocijenila da će Estonija pomoći digitalizaciju naše javne uprave i modernizaciju naše prosvjete! Toliko toga se može naučiti od sjajnog iskustva Estonije, kao jedne od zemalja koje tradicionalno podržavaju naš evropski put”, napisao je Spajić na Iksu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.