Spajić primio novoimenovanog ambasadora Srbije u Crnoj Gori Nebojšu Rodića: Zemlje regiona moraju blisko sarađivati na političkom i ekonomskom planu, najavljena visoka posjeta u Podgorici

0

Imenovanje ambasadora Republike Srbije u Crnoj Gori nakon 40 mjeseci pozitivan je signal za dalje jačanje bilateralnih odnosa i izraz spremnosti obje strane da daju doprinos unaprjeđenju regionalnih prilika u kontekstu ostvarenja zajedničkih interesa, zaključak je sastanka predsjednika Vlade Milojka Spajića sa novoimenovanim ambasadorom Republike Srbije u Crnoj Gori Nebojšom Rodićem.

„Zemlje regiona moraju blisko sarađivati na političkom i ekonomskom planu kako bi ostvarile punu integraciju u Evropsku uniju jer je to interes i naših građana i naših privreda“, rekao je Spajić, dodajući da Crna Gora regionalnu saradnju i evropsku integraciju drži u samom vrhu prioriteta vanjskopolitičke agende, te shodno tome nastoji da doprinese stabilnosti i evropskoj perspektivi cijelog Zapadnog Balkana.

Premijer je Rodiću čestitao imenovanje i istakao da očekuje da tokom svog mandata da puni doprinos jačanju prijateljstva Crne Gore i Srbije, a na temeljima suverenosti i nezavisnosti.

Novoimenovani ambasador Republike Srbije je izrazio zadovoljstvo zbog dolaska u Crnu Goru i istakao da je „istorijsku nepromijenjenost da su Crna Gora i Srbija susjedi potrebno osnažiti boljom saradnjom u svim oblastima od obostranog interesa“.

On je informisao premijera o aktuelnim prilikama u Republici Srbiji na planu formiranja nove Vlade i kazao da bi se tokom godine mogla planirati posjeta Crnoj Gori na najvišem nivou.

„Nismo imali posjetu Crnoj Gori još od 2013. godine. Taj pristup bi trebalo promijeniti i očekujemo da će to dati podsticaj našim daljim odnosima“, rekao je Rodić.

Sagovornici su razmijenili mišljenje o mogućnostima za jačanje saradnje u oblastima infrastrukture, turizma, privrede i saobraćaja te značajnim ocijenili organzaciju EXPO 2027 u Beogradu, što će, kao su istakli, biti važna prilika za Crnu Goru, ali i za sve susjedne zemlje.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.