Adžić u Specijalnom državnom tužilaštvu: Ispričao šta zna o Čamgozu

0

Poslanik GP URA, bivši ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, danas je u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) saopštio svoja saznanja u predmetu formiranom povodom odluke kojom se ne odobrava izručenje državljanina Turske Binalija Čamgoza matičnoj zemlji.

To je potvrđeno portalu „Dana“.

Početkom februara SDT je formiralo predmet povodom navoda o mogućoj korupciji u slučaju odbijanja izručenja Čamgoza, koji su izneseni na sjednici Ustavnog odbora Skupštine Crne Gore.

Adžić je ranije kazao da je Čamgoz jedan od „najpoznatijih svjetskih kriminalaca“, kojeg Turska potražuje zbog više ubistava, preprodaje narkotika, pokušaja ubistva državnih zvaničnika i drugih krivičnih djela, a da mu je država Crna Gora odlukom ministra pravde Andreja Milovića „pružila zaštitu“.

„Odluka ministra pravde je stvarno neshvatljiva, on mora dati objašnjenje u tužilaštvu, jer je on taj koji može dati odgovore na brojna pitanja. Ono što mogu reći kao bivši ministar unutrašnjih poslova, kada je ovo isto lice bilo u žiži interesovanja, MUP je odbio odobravanje azila, Upravni sud odbio tužbu tog lica, a Viši sud odobrio ekstradiciju, a sada je Milović sve to odbacio. Odlučio je da ne poštuje odluke institucija i ovo je preinačena odluka“, izjavio je ranije Adžić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.