Mladen Mikijelj

Spajić: Maida Gorčević ima moju podršku, ali ne treba se prepucavati saopštenjima sa liderima Zapadnog Balkana

0

Premijer Milojko Spajić rekao je da Predrag Zenović može biti glavni pregovarač i nosilac liste Pokreta Evropa sad na lokalnim izborima u Budvi, te da su političke i državne funkcije povezane.

Na predstojećim lokalnim izborima odborničku listu PES-a u Budvi predvodiće Predrag Zenović, dok će nosilac liste u Andrijevici biti Dragana Vučević.

To je jednoglasno odlučeno na sednici Glavnog odbora Pokreta Evropa sad.

Predsjednik PES-a i premijer Milojko Spajić podržao je nove kandidate i poželio im da napreduju tempom Vlade.

„Svi su svjesni da su za samo pet i po meseci postignuti sjajni rezultati koliko je trenutna izvršna vlast tu. Srećni su, naravno. Ima velikih izazova, ali negdje smo poslali poruku jedinstva, kada smo jednoglasno podržali naše vlasnike ulaznica u Andrijevici i Budvi. Mislim da će to biti veoma lijepa priča u ta dva grada“, rekao je Spajić, prenosi RTCG.

To što nevladin sektor poziva da pregovarač Predrag Zenović ostane nestranačka ličnost zbog obaveza koje ga čekaju, Spajić drugačije vidi.

„Svi mi koji želimo da doprinesemo ovoj državi možemo to da uradimo na razne načine. Uopšte ne vidim zašto bi neko morao da silazi sa pozicije glavnog pregovarača da bi se politički angažovao. Mislim da svi mi negdje imamo dvije kape koje nosimo, i političku i državničku, pa mislim da su i povezane u ovom slučaju“, smatra Spajić.

S druge strane, na pitanje da prokomentariše izjavu predsednika Jakova Milatovića da je premijer trebalo da zaštiti ministarku evropskih poslova Maidu Gorčević nakon, kako tvrde, „prozivki“ predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, Spajić je odgovorio.

„Mislim da imamo veliku obavezu da 15. i 16. maja ugostimo sve lidere Zapadnog Balkana u našem prelijepom Kotoru i da ih dočekamo na pravi način, ne treba se prepucavati saopštenjima. Mislim da smo veoma pouzdani što se našeg rada tiče. Gospođa Gorčević ima moje apsolutno povjerenje i podršku za sve što radi, i to je evidentno. Imamo svoj put da napredujemo jako brzo“, zaključio je Spajić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.