Šojgu: Rusija i Bjelorusija ostaju pouzdani partneri

0

Saveznički odnosi sa Bjelorusijom su dobili na posebnom značaju u uslovima neviđenog pritiska Zapada i neobjavljenog rata protiv Savezne države, izjavio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.

Šojgu je tokom razgovora sa bjeloruskim kolegom Viktorom Hrenjinom u Minsku dodao da je Republika Belorusija bila i ostaje pouzdan partner Rusije.

Ministar odbrane je visoko ocijenio „odlučnost Minska da se suprotstavi neprijateljskom kursu Sjedinjenih Američkih Država i njihovih saveznika, kao i spremnost da zajedno sa Moskvom osigura vojnu bezbjednost Savezne države “.

Šojgu je takođe podsjetio da je „trenutno u skladu sa odlukama predsjednika dvije zemlje na teritoriji Bjelorusije sprovode aktivnosti borbenog koordinisanja ruskih i bjeloruskih formacija i vojnih jedinica, koje ulaze u sastav regionalne vojne grupacije“.

Prethodno je bjeloruska agencija „Belta“ prenijela da je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu doputovao u Bjelorusiju gdje će razgovarati sa bjeloruskim ministrom odbrane Viktorom Hrenjinom.

U saopštenju se navodi da će ruska i bjeloruska strana razgovarati o aktuelnim pitanjima bilateralne vojne i vojno-tehničke saradnje.

Istovremeno, bjeloruska strana je saopštila da su dva Ministarstva potpisale protokol o osiguravanju regionalne bezbjednosti.

 

(Sputnjik)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.