Državna izborna komisija večeras u 19 časova o prigovorima DPS-a

0

Držana izborna komisija (DIK) raspravljaće večeras u 19 časova o prigovorima koje je predala Demokratska partija socijalista (DPS) nakon odluke Izborne komisije Glavnog grada da proglasi konačne rezultate izbora. Predsjednik Izborne komisije Glavnog grada Veselin Vukčević za Radio Crne Gore kazao je da se na sjednici u petak dogodila pravna hajdučija, te da su donijete odluke koje nemaju nikakvu pravnu snagu. DPS je podnio dva prigovora, a iz ove stranke su apelovali i na tužilaštvo da se uključi, tvrdeći da ima osnova sumnje da je počinjen niz krivičnih djela. Sekretar Izborne komisije Glavnog grada Vladimir Vujović kazao je, komentarišući navode Vukčevića da je došlo do „pravne hajdučije“, da je prvi hajduk u tom poslu upravo Vukčević.

– Dakle, čitavo njegovo ponašanje je hajdučija. U dva navrata odbija, suprotno zakonu, da utvrdi dnevni red i da se po tom dnevnom redu raspravlja i odlučuje. I mi smo, preostali dio komisije, koji je većina, sasvim jasno većina, imenovali predsjedavajućeg i završili glasanje i sami sjendicu. I o tome sačnili urendo zapisnik – rekao je Vujović.

On je naveo da taj akt ima pravno dejstvo a da će o svemu odlučivati večeras Državna izborna komisija.

– Po nezvaničnim informacijama koje imamo, sjednica je večeras u 19 časova – rekao je Vujović.

Predstavnik Evrope sad Jakov Milatović rekao je da cijela Crna Gora može da vidi neviđenu opstrukciju od DPS-a koja ima za cilj da produže besprizornu zloupotrebu resursa Podgorice.

Odbor DPS Glavnog grada uložio je dva prigovora Državnoj izbornoj komisiji, obrazlžući to tvrdnjom da „pravno nasilje ne bi izazvalo štetne posljedice po interese građana Podgorice“.

Po njihovom prigovoru, nakon zaključene sjednice Izborne komisije Glavnog grada, manji broj članova i osoba koja se lažno predstavlja članom komisije, kojoj je ta funkcija prestala po sili zakona onog trenutka kada je prihvatila kandidaturu za odbornika, najprije je donijela protivzakonitu odluku o izboru predsjedavajućeg a onda bez kvoruma odlučila o prigovorima i proglašenju konačnih rezultata.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.