Skandal: Funkcioneru SD-a uslovna osuda za Ramadu

0

Apelacioni sud preinačio je presudu Nebojši Obradoviću, funkcioneru Socijaldemokrata, za slučaj „Ramada“, kojom je bio osuđen na tri mjeseca zatvora. Taj sud je donio odluku da mu se pomenuta kazna preinači u uslovnu osudu. To znači da Obradović neće ići u zatvor, kako je bio presudio Viši sud.
„Ne ulazeći u visinu krivične sankcije, pravosnažna presuda Apelacionog suda za krivično djelo zloupotrebe službenog položaja u slučaju „Ramada“ pokazuje da je partija Socijaldemokrata Crne Gore osnovana korupcijom. Ova partija se služila prevarama i podmetanjima ,a u pokušaju da opravda zloupotrebe. Odbranu na sudu zasnivala je na lažnim iskazima’’, kaže Mladen Bojanić bivši poslanik koji je otvorio ovaj slučaj u javnosti.
On je pozvao Vladu, ASEK i Tužilaštvo da se odrede prema ovoj presudi na način što će Vlada smijeniti direktora Direkcije za željeznice. ASEK treba da procesuira SD zbog kršenja zakona o o finansiranju političkih partija.
Zbog davanja lažnih iskaza Tužilaštvo treba krivično da goni sedam lica jer su pokušali da prevare sud. Sve drugo bi predstavljalo poruku javnosti da se korupcija isplati, zaključuje Bojanić.
Podsjetimo, tadašnji poslanik Mladen Bojanić početkom juna 2016. godine javnosti predstavio dokaze da je Direkcija Željeznica Crne Gore plaćala partijske skupove Socijademokratama. Za slučaj „Ramada“ sudilo se direktoru Direkcije Nebojši Obradoviću. U prvostepenoj presudi Obradović je bio osuđen na tri mjeseca zatvora, zbog zloupotrebe službenog položaja.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.