Sirski prećutao stradanje ukrajinskih vojnika u Selidovu: Rusi iskanderom eliminisali 1.500 boraca?

0

Novi glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Siriski zabranio je objavljivanje podataka o gubicima nakon što je ruska vojska pogodila kamp za obuku Oružanih snaga Ukrajine, ukazala je glavna urednica RT i medijske grupe „Rasija sevodnja“ Margarita Simonjan.

Izgleda da se Sirski, neposredno nakon što je dobio novu funkciju, suočio sa porazima na frontu, pišu ukrajinski nezvanični mediji i pojedini telegram kanali.

„Iz Ukrajine pišu da je Sirski zabranio bilo kakve informacije o gubicima u Selidovu, gdje su naši snažno udarili. Tamo su obučavali hordu Oružanih snaga Ukrajine za Avdejevku. Pišu da je izgubljeno oko 1.500 ljudi“, napisala je Simonjan na Telegramu.

Šta se desilo u Selidovu?

Ruska vojska nanela je udar na poligon Oružanih snaga Ukrajine, napisao je ruski politikolog Jurij Barančik na Telegramu.

Oružane snage Rusije su u raketnom napadu koristile projektile „iskander“ sa kasetnim bojevim glavama, navodi telegram kanal „Meš“ i dodaje da je na poligonu bilo oko 1.500 ukrajinskih vojnika.

Prema informacijama „Meša“, ukrajinska vojska se spremala da odatle krene na Avdejevku, koja se nalazi 35 km južnije.

I „Carigrad“ potvrđuje da je neprijatelj pretrpio ogromne gubitke u Selidovu gdje su se ukrajinske trupe spremale za napad na Avdejevku.

Prema njihovim informacijama, pogodak je bio precizan, ukrajinske ranjene vojnike prebacuju u Dnjepropetrovsk i Pokrovsk.

„Na ukrajinskim info deponijama vlada smrtna tišina. Očigledno razmišljaju kako da reaguju. Ali ovo neće moći dugo da kriju“, naveo je „Carigrad“.

Šta kažu u Ukrajini?

Lokalni informativni Telegram kanal potvrdio je informaciju o udaru, ali piše samo o šteti na civilnim objektima i troje ranjenih.

Zaposleni u komunalnom preduzeću „Komunaljnik Selidovo“ javili su da otklanjaju posledice granatiranja i da pomažu u izdavanju građevinskog materijala.

Ipak, bivši poslanik Vrhovne rade Igor Mosijčuk potvrdio je udare na poligon.

„Sudeći po reakciji neprijatelja, ruska armija je zaista dobro obavila posao. Sudeći po reakciji propagandnih resursa kijevskog režima, gubici neprijatelja su zaista ozbiljni“, naveo je ruski ratni dopisnik Jevgenij Podubni.

Na telegram kanalima se mogla pronaći informacija i da su u Selidovu bili borci Azova i pojedini pripadnici Službe bezbjednosti koji su činili „elitnu rezervu“ novog glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Sirskog.

Selidovo je omanji grad u Pokrovskom okrugu Donjecke Narodne Republike gdje živi oko 20.000 ljudi i trenutno je pod kontrolom ukrajinske vojske.

(RT Balkan)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.