Sin Milorada Dodika: Spajiću sam pomogao da napravi stranku u Crnoj Gori, divio se Srbima i slavio je Dan Republike Srpske, a sad sve negira da se dodvori Ambasadama!

0

Ogranizacioni sekretar SNSD-a i sin predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, Igor, reagovao je na izjavu premijera Milojka Spajića da je proslava Dana RS-a, kao neustavnog praznika, u suprotnosti sa evropskim vrijednostima i vladavinom prava.

„Milojko Spajić, sa kojim sam imao jako korektan odnos i pomagao mu da digne stranačku infrastrukturu u Crnoj Gori i koji je dolazio u Banjaluku da podrži dan Republike Srpske i koji se divio kako se borimo sa svima, nakon Eskobara dobije amneziju i izjavi kako je dan Srpske neustavan“, napisao je Dodik na „X“.

On smatra da to znači potpuni gubitak identiteta i stavova za koje se Spajić zalagao.

„Kada s tobom rukovode dvije strane ambasade, a ne narod, sigurno se neće dobro završiti.. Raduje me činjenica da s nama niko ne upravlja kao sto je to slucaj u Crnoj Gori“, poručio je Dodik.

Podsjećamo, Spajić je prije dva dana, gostujući kao govornik u Centru za evropsku politiku (EPC) u Briselu, na pitanje o odlasku šefa Kabineta predsjednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića, kao i funkcionera Nove srpske demokratije i Demokratske narodne partije na proslavu Dana Republike Srpske u Banjaluku, izjavio da je to neustavan praznik.

„Nema dileme da želimo poštovati teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine. Ne želimo da ugrozimo našeg divnog susjeda, sa kojim imamo sjajne odnose. Političari u Crnoj Gori imaju istoriju iracionalnog ponašanja. (U Crnoj Gori) svako ima jako mišljenje, ekstremni, napumpani ego, lako je stvoriti ideološke, etničke, religiozne tenzije. To je bio slučaj u prošlosti“, rekao je Spajić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.