Šehović: SD može biti kvalitetan sagovornik Spajiću ako ne bude slušao Milatovića

5

Djeluje gotovo nevjerovatno da se u situaciji kada je država u potpunosti paralisana, kada Parlament ne funkcionise punih pola godine, kada je Vlada duže od godinu u tehničkom mandatu, kada imamo suštinsku blokadu našeg evropskog puta, kada nam sistem bukvalno „puca po svim šavovima“, predsjednik države bavi proklamacijama punim opštih mjesta koje u suštini ne znače ništa, a pritom ih još predstavlja vanvremenskim i maltene istorijskim, što me sve neodoljivo podsjeća na onu narodnu – selo gori, a baba se češlja”, saopštio je predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore tokom gostovanja u dnevniku TV E.

Šehović je rekao da se može lako primijetiti sklonost predsjednika države da koristi svaku priliku kako bi sebi obezbijedio veći značaj nego što ga po Ustavu ima, što jeste slučaj i sa ovom inicijativom, budući da je njenim predlaganjem definitivno izašao iz nadležnosti koje mu najviši pravni akt ove države daje.

„Sve što piše u Platformi je naša, a ne politika gospodina Milatovića, jer se svi njeni elementi decenijama nalaze u osnivačkim aktima svih opozicionih stranaka. A najgore od svega je to što se stiče utisak da ovaj prilično površan dokument predstavlja ‘smokvin list’ za namjeru da se tzv. Vučićeva koalicija ugura u Spajićevu Vladu“, rekao je Šehović.

Naravno, on nije propustio priliku da plasira izlizane fraze o anti-NATO, pro-ruskim političkim strukturama…

„Zato, ako je predsjedniku države zaista stalo do evropskih integracija, onda bi mnogo veći doprinos tim integracijama dao ukoliko bi konačno odustao od svađanja sa našim strateškim zapadnim partnerima zbog svoje neskrivene namjere da pošto-poto u Vladu uvuče jasno deklarisanu anti-NATO pro-rusku političku strukturu, koja je, uzgred rečeno, ponosna na to što je u potpunosti servilna prema predsjedniku nama susjedne države“, istakao je Šehović.

Neprijatelji i prijatelji

Govoreći o pregovorima o Vladi, Šehović je ponovio da SD nije nikada učestvovao u zvaničnim razgovorima na tu temu, uz podsjećanje da su se svi dosadašnji razgovori pretvorili u jagmu za funkcijama, a ne dijalog o programskim prioritetima buduće Vlade.

„Pred gospodinom Spajićem su dvije opcije. Ako ima namjeru da formira kredibilnu proevropsku i pro-NATO Vladu, Vladu koja bi bila partner Zapadu, SD za takvo opredjeljenje može biti kvalitetan sagovornik, a vjerujem i sve ostale procrnogorske partije. Ukoliko, pak, želi antievropsku i anti-NATO Vladu, koja bi bila neprijatelj, a ne prijatelj Zapadu, onda mu preostaje da posluša svog zamjenika predsjednika i okrene se ka DF-u i URA“, poručio je Šehović.

Ponovo prijetnje zbog popisa

On je ponovio zahtjev za odlaganje popisa, jer, kako je rekao, ne postoje ni elementarni uslovi za njegovo održavanje.

Šehović je naveo i da se „popis ne sprovodi u vremenu političkih tenzija“.

„Prvi razlog je taj što tehnička Vlada nema legitimitet ni kapacitet da bi ovako zahtjevan posao na adekvatan način dovela do kraja, dok se drugi odnosi na odsustvo bilo kakvih mehanizama kontrole čitavog procesa od strane opozicije. Uostalom, međunarodni standard je da se u vremenu političkih tenzija popis ne sprovodi, što je prije neki dan ponovio i Eurostat. Zato vjerujem da će biti razuma i da će popis biti za period od nekoliko mjeseci odložen. U suprotnom ćemo imati adekvatan odgovor,“ zaključio je lider SD-a.

5 Comments
 1. ...? komentariše

  MRŠŠ !

 2. Hilter komentariše

  More mrš!

 3. Plotari komentariše

  Ti si velika ljuckovina ,za tebe svi jednu istu rijec mogu rec .nikako drgacije nego ono sto si.

 4. Canon komentariše

  Ne nego će tebe slušati, smeće šovinističko!

 5. Bajro komentariše

  O kojim kvalitetima vi to ? Obrazovanja nemate,ekstremni u svakom smislu,prevaranti.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.