Mladen Mikijelj

Šaranović: Poslanički klub Demokrata me nije konsultovao za saopštenje kojim se za Aleksandra Radovića tvrdi da je Veljovićev kadar

0

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović kazao je da ako je tačka dnevnog reda izbor direktora policije, samo jedno lice može biti tačka dnevnog reda.

„To je još jedno kršenje procedura. Ja smatram da jesmo postigli saglasnost oko toga ko je bio najbolji kandidat. U prethodnoj tački sam podnio Vladi zaključke i sačinio kompletnu informaciju na bazi javnog poziva na koji su se javili 7 policijskih službenika od kojih jedan nije ispunjavao formalne uslove“, kazao je Šaranović.

Komentarišući biografiju Aleksandra Radovića koji je imenovan za v.d. direktora policije, Šaranović tvrdi da je on prema pisanjima medija pao na poligrafu.

„Nisam rekao ko jeste ko nije. Ja nisam odao ono što je tajni podatak iako je to dokument sa najnižim stepenom tajnosti. Kad smo kod Veselina Veljovića i Aleksandra Radovića, on je jedini pomoćnik direktora koji je izabran u vrijeme mandata prethodne Vlade odnosno za vrijeme Filipa Adžića što demantuje tvrdnje da sam ja čuvao kadrove URE. MUP, čija organizaciona jedinica je Uprava policije, je toliko složen organ da bih ja bio neozbiljan da donesem ovako važnu odluku od pretpostavki koje su paušalne“, kazao je Šaranović.

Na pitanje ako je Radović Veljovićev kadat, zašto ga nisu uklonili sa te pozicije Šaranović tvrdi da on priča o stvarima koje su utemeljene.

„Niko od poslanika Demokrata me nije konsultovao prije saopštenja. Ne znam jesu li polazili od pretpostavke da je on u vrijeme Veljovića obavljao važne funkcije ili da je od strane Vlade Mila Đukanovića imenovan. Ono što mogu da vam kažem je ono što osjećam. Gospodina Radovića sam upoznao kroz saradnju u ova četiri mjeseca. On nije za to vrijeme zavrijedio moje povjerenje kao najboljeg kandidata“, kazao je Šaranović.

Dodaje i da neće dozvoliti politizaciju bezbjednosnog sektora.

Na pitanje koja su krivična djela počinjena na sjednici prilikom izbora v.d. direktora policije i protiv kojih članova Vlade će podnijeti prijavu, on je odgovorio da je odluka donijeta suprotno članu 16 stav 4 Zakona o unutrašnjim poslovima.

Rekao je da je interes svih da Upravni sud utvrdi da li je na takonit ili nezakonit način donijeto rješenje o imenovanju v.d direktora policije.

„MUP će pokrenuti upravni spor“, rekao je Šaranović.

Izvinio se večeras novinarima zbog odnosa Vlade prema njima na sjednici kada je biran v.d. direktora Uprave policije.

„Želim da se izvinim predstavnicima medija, ali i da ih pozovem da svi imamo dodatnu pozornost kada je u pitanju odnos prema javnosti“, rekao je Šaranović i dodao da će tako on večeras govoriti samo ono što je istina.

Rekao je da su bile pretpostavke da nije želio da se iz političkih razloga nije pojavio na sjednici Vlade, što nije tačno.

Kazao je da i vicepremijer Aleksa Bečić nije bio na sjednici zbog privatnih razloga.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.