DPS-ov poligrafista ispitivao kandidate za v.d. direktora policije u Šaranovićevom kabinetu?

0

Vršilac dužnosti direktora Uprave policije Aleksandar Radović imenovan je na predlog premijera Milojka Spajića, ali to, po svemu sudeći, neće riješiti probleme ni u policiji, ni u izvršnoj vlasti koja je poprilično uzdrmana višemjesečnim bitkama između Pokreta Evropa sad (PES) i Demokratske Crne Gore (DCG) oko prevlasti u bezbjednosnom sektoru. Kriza vlasti je evidentna, uprkos drugačijim tvrdnjama nosilaca vlasti, a eskaliraju problemi i u bezbjednosnom sektoru.

Jedan od prijavljenih kandidata za mjesto v.d. direktora policije saopštio je „Danu“ da ima saznanja da će veći dio kolega koji su učestvovali na javnom pozivu uskoro reagovati i obratiti se pismom premijeru zbog, kako tvrde, nezakonito sprovedenog postupka izbora.

Taj sagovornik, koji je zasad insistirao na anonimnosti jer pretpostavlja da ne bi dobio saglasnost nadležnih za javno obraćanje na ovu temu, tvrdi da je postupak izbora privremenog šefa policije namješten i režiran. Kada to kaže, kako ističe, prevashodno misli na pitanja koja su postavljana kandidatima i na izbor poligrafiste koji je, prema njegovim riječima, DPS kadar. Tvrdi da ni samo testiranje nije obavljeno na mjestu koje je za to predviđeno u CB Podgorica, već su kandidati ispitivani u ministrovom kabinetu u jednoj improvizovanoj kancelariji.

– Testiranje je obavio čovjek bez iskustva u toj vrsti posla i protivno važećim propisima službe. Pitanja koja su postavljana kadidatima nisu bila ista za sve iako je resorni ministar prethodno tvrdio da će biti. Pritom, sva pitanja su bila sugestivna i određena s namjerom da kandidati na njih ne mogu dati adekvatne odgovore. Uvijek se mogu naći pitanja takve vrste. Treba pitati ministra da li je, zajedno s poligrafistom i Lazarom Šćepanovićem (kandidat ministra Danila Šaranovića za v.d. direktora policije, prim.aut.), učestvovao u projektovanju rezultata ko će da prođe, da li je prethodno Šćepanović kadrirao i znao koje će ljude da postavi?! Samo su ministar i poligrafista znali rezultate, jer se radi o internoj stvari – rekao je sagovornik „Dana“, koji tvrdi da su targetirani i predstavljeni kao lažovi, a da je neko novinarima jednog medija odao tajni podatak da su dva kandidata prošla poligraf, što je ministar kasnije javno i potvrdio.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.