Rot poručio Spajiću: Bundestag želi da Crna Gora postane dio EU!

0

Bundestag pruža punu podršku Crnoj Gori da bude prva sljedeća članica Evropske unije, poruka je sa sastanka predsjednika Vlade Milojka Spajića i predsjednika Odbora za spoljnu politiku njemačkog Parlamenta Mihaela Rota.

U razgovoru je ocinjeneno da je aktuelna Vlada ubrzala integracioni proces, tako da je Crna Gora postala uspješna evropska priča i u tom kontekstu uzor kako se sprovođenje reformi isplati, jer donosi direktne benefite građanima.

Spajić je istakao da je potpuni prioritet za Vladu da se ispune uslovi za dobijanje IBAR-a.

– Bilo je riječi i o situaciji u regionu, a naglašen je napor Crne Gore da promoviše važnost dobrih odnosa na putu ka Evropskoj uniji. Konstatovano je da je proces proširenja najlakši, ali i najizazovniji način da se dođe do mirnog i prosperitetnog Zapadnog Balkana. Zaključeno je da su jačanje vladavine prava, nezavisnost pravosuđa i medijske slobode ključne za završetak integracija – navodi se u saopštenju.

Roz je u razgovoru apostrofirao važnost potpune usklađenosti Crne Gore sa spoljnom i bezbjednosnom politikom Evropske unije, kao potvrde pravog partnerstva i želje Crne Gore da postane dio EU.

– Razgovaralo se i o važnosti ekonomske integracije i u tom smislu ocijenjeno da Crna Gora ima potencijal za brz ekonomski razvoj, kako bi u najskorijem roku dostigla nivo pojedinih zemalja Evropske unije – zaključeno je u saopštenju Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.