Rama sumirao utiske sa samita u Briselu: Sigurno ćemo stići u Evropu, ali u narednom vijeku

0

Albanski premijer Edi Rama rekao je da je u Briselu bio istorijski dan, ali u negativnom smislu, ali da nije iznenađen, jer nije ni očekivao da će na sastanku EU-Zapadni Balkan njegova zemlja nešto dobiti

– Nisam frustriran, žao mi je EU. Kada vidimo da nije u stanju da oslobodi dva taoca Bugarske nije dobar utisak – rekao je Rama na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i Severne Makedonije Dimitrom Kovačevskim posle samita u Briselu, na pitanje novinara da li je razočaran zbog toga što nije bilo pomaka i zbog čega žali

Rama je primetio kako nije tajna da je njemu više stalo do EU nego Vučiću, jer su kako je rekao, Albanci religiozno privrženi EU.

– Naravno, imali su najdivnije reči za nas, i da budem iskren i rekli da se osećaju loše sto ne može nista konkretno da se uradi. Ali niko od njih nije rekao da se lose osećaju zbog same EU, a ne zbog nas – istakao je Rama.

On je ocenio i da EU ima veći problem od Albanije, jer oni imaju veću odgovornost.

– Mislim da ćemo sigurno stići u Evropu, nadam se pre narednog veka, ali najkasnije u narednom veku – primetio je Rama ironično.

On je najavio i da će Albanija nastaviti da obavlja i dalje svoj posao i da nastavi sa reformama, jer želi da bude zemlja gde će se ljudi dobro osećati i imati standard kao EU.

– Nisam očekivao nista drugo od onoga sto sam dobio, nije bilo iznenađenja – rekao je Rama.

On je dodao i da se nada da u Hrvatskoj neće biti protivljenja kada su u pitanju integracije Srbije, na način kako je Bugarska blokirala Albaniju.

(Informer)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.