Rama: Evropa nije Brisel, Srbiju ne treba pritiskati zbog Rusije!

1

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je danas u Briselu da se osjeća duboku tugu za EU.

– Žao mi ih je i nadam se da možemo da pomognemo – rekao je Rama.

On kaže da je Šarl Mišel rekao liderima Zapadnog Balkana da imaju tri minuta za razgovor i da to nije bilo dovoljno. Kaže da se osjećao loše jer u Brisel dolaze kao gosti, a ne kao Evropljani.

Rama podsjeća da je Sjeverna Makedonija već 17 godina kandidat za članstvo EU i da je čak promijenila ime, a Albanija čeka 8 godina.

– Zamislite da Francuska promijeni ime – rekao je Rama. On je rekao da je „Bugarska sramota“, ali da ona nije jedini razlog za zaustavljanje procesa širenja EU.

Ističe da će, i pored svega, zemlje Balkana biti u EU. Takođe, založio se i za viznu liberalizaciju za lažnu državu Kosovo.

On kaže da je u Srbiji popularnost Vladimira Putina veoma velika i ističe da ne razumije da se Srbija pritišće do krajnih granica u pogledu sankcija Rusiji.

– Srbija nije u poziciji da postigne stvari veoma brzo i ako pritisnemo Srbiju, mogli bismo to da platimo evropskom budućnošću Srbije – kazao je Rama.

On kaže da Albanci imaju veliku vjeru u EU, bez obzira na ponašanje Brisela.

– Evropa je naša religija, Evropa nije Brisel – rekao je premijer Albanije.

(Novosti online)

1 Comment
  1. Ivi komentariše

    Smeće jedno, uzeli ste Djordja Kastriota iz jedne od boljih srpskih dinastija, i otac i brat su mu u Hilandaru i njega šiptar om zovete. Smeće jedno!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.