Fudbaleri Crne Gore napredovali za tri pozicije, Srbija na istom mjestu, Hrvati 15. na FIFA rang listi

0

Fudbaleri Crne Gore napredovali su na rang list Svjetske fudbalske federacije (FIFA).

,,Hrabri sokoli“ su u najnovijem izdanju zauzimaju 67. mjesto sa 1354.59 bodova, što je za tri pozicije bolje u odnosu na prethodno rangiranje najboljih svjetskih reprezentacija.

Za ta tri koraka naprijed zaslužne su dvije pobjede nad Rumunijom, kao i remi sa Bosnom i Hercegovinom u uvodna četiri kola grupe B3 UEFA Lige nacija, u kojima je upisan i poraz od Finske.

Naredne obaveze za Crnu Goru stižu krajem septembra, kada se igraju posljednja dva kola Lige nacija, protiv BiH u gostima i Finske u Podgorici.

Fudbalska reprezentacija Srbije zadržala je 25. mjesto. Srbija ima 1.549,53 bodova, dva poena više u odnosu na prethodnu listu iz marta i tri manje od Japana koji je na 24. poziciji.

Izabranici selektora Dragana Stojkovića Piksija u junu su odigrali četiri utakmice u Ligi nacija.

Poslije poraza od Norveške (0:1) uslijedile su pobjede nad Slovenijom (4:1) i Švedskom (1:0), a potom i remi sa Slovenijom u Ljubljani (2:2).

Brazil je najbolje rangirana fudbalska selekcija na svijetu sa 1.837,56 bodova, slijede Belgija (1.821,92), Argentina (1.770,65) i Francuska (1.764,85).

Među deset najbolje plasiranih su još i Engleska, Španija, Italija, Holandija, Portugalija i Danska. Od država iz regiona najbolje je plasirana Hrvatska, aktuelni svjetski vicešampion, na 15.mjestu.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.