Mladen Mikijelj

Rakočević: Mandić i Knežević sabotiraju članstvo Crne Gore u NATO

0

Poslanik Demokratske partije socijalista Nikola Rakočević je saopštio da predsjednik Skupštine Crne Gore, Andrija Mandić, poslanici njegove Nove srpske demokratije i DNP-a Milana Kneževića, kao i dva poslanika SNP-a nijesu glasali za slanje pripadnika Vojske Crne Gore u NATO pomorsku operaciju “Sea Guardian”.

„Ovim činom pokazali su svoj odnos prema članstvu Crne Gore u NATO savezu i obavezama koje iz toga proističu. Takođe, još jednom je prekršena obaveza iz Sporazuma parlamentarne većine o formiranju vlasti koja se tiče poštovanja preuzetih međunarodnih obaveza Crne Gore iz partnerstva sa NATO savezom, tako da se taj dokument može smatrati mrtvim slovom na papiru“, rekao je Rakočević.

Dodaje da su crnogorska opozicija i dio parlamentarne većine glasali pozitivno, tako da je Odluka koja je obaveza iz NATO partnerstva Crne Gore dobila potrebnu većinu.

„Skrećemo pažnju domaćoj javnosti i međunarodnim partnerima, da se antievropski i anti NATO stav nalazi u središtu parlamentarne većine čije stubove podržava proruski Demokratski front. Anti NATO stav potvrdio je, po ko zna koji put, sam Andrija Mandić, kada je nedavno spontano priznao da se zalaže za isčlanjenje Crne Gore iz NATO“, naveo je Rakočević.

On je istakao da je učlanjenje Crne Gore u NATO bio jedan od velikih strateških prioriteta politike DPS -a.

„Prošli smo razne faze destabilizacije države od istih onih koji sada čine parlamentarnu većinu, da bismo postali dio najmoćnijeg vojnog saveza. Upravo zato skrećemo pažnju na pokušaj proruskih elemenata u vlasti da članstvo Crne Gore u NATO sabotiraju i predstave Crnu Goru kao nekredibilnu državu koja ne izvršava svoje obaveze i posljedično ne zaslužuje da bude dio te organizacije“, zaključio je Rakočević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.