Mladen Mikijelj

Nastavlja se Kurtijev teror: Priština zabranila prevoz pozorišne opreme Zvezdara teatra na KiM

0

Vlasti privremenih institucija samouprave u Prištini, na čelu sa Aljbinom Kurtijem, zabranile su danas da pozorišna oprema neophodna za izvođenje predstave „Knjiga o Milutinu“ Zvezdara Teatra bude prevezena na Kosovo u Metohiju, čime su onemogućili da se ta predstava, u kojoj glumi Nenad Jezdić, odigra u Kosovskoj Mitrovici i Leposaviću, saopštila je danas Kancelarija za KiM.

Jezdić je večeras trebalo da izvede 202. put predstavu „Knjiga o Milutinu“, u Kulturnom centru u Kosovskoj Mitrovici, a sutra uveče u Leposaviću, međutim, oprema i njegovi saradnici zaustavljeni su na Jarinju, iako su imali svu neophodnu prateću dokumentaciju i specifikaciju opreme.

Kako je navela Kancelarija, posle zabrane patrijarhu Porfiriju da posjeti Pećku Patrijaršiju, zabrane i ukidanja upotrebe srpskog dinara na KiM, Kurti sada želi da Srbima ukine i kulturne događaje i time praktično ukine život Srbima na KiM, kao što je u više navrata branio i ukidao sportske događaje, skidao srpsku trobojku, branio vakcinaciju i stopirao dopremanje srpske robe u pokrajinu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.