Rajzing Rajnke poručila Kremlju da prekine „agresiju i ilegalni osvajački rat“

0

Američka ambasadorka u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke povodom dvogodišnjice od početka rusko-ukrajinskog rata poručila je da Sjedinjene Američke Države osuđuju brutalnost Rusije prema ukrajinskom narodu, zapaljivu retoriku o Evropi i revanšističke želje za osvajanjem.

“Danas je tužan dan. Dan kada obilježavamo dvije godine nepravedne agresije Rusije na susjeda Ukrajinu. Dozvolite mi da jasno kažem: Sjedinjene Države osuđuju brutalnost Rusije prema ukrajinskom narodu, zapaljivu retoriku o Evropi i revanšističke želje za osvajanjem”, navela je Rajzing Rajnke.

Za takve akte Rusije, kako je istakla, nema mjesta u 21. vijeku.

“Ambasada SAD zahvaljuje našem NATO savezniku Crnoj Gori na podršci Ukrajini i ukrajinskim izbjeglicama koje je primila. Uz kolektivnu podršku partnera i prijatelja, kao što su Crna Gora i Sjedinjene Države, čvrsto vjerujemo da će Ukrajina uspjeti da se odbrani. Pozivamo Kremlj da prekine agresiju i ilegalni osvajački rat i poštuje suverenitet i dostojanstvo Ukrajine i njenog izdržljivog i ponosnog naroda”, poručila je američka ambasadorka.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.