Đurđev: Srbija je na meti stranih službi! Vlada na čelu sa dokazanim patriotama je garant mira i stabilnosti države!

0

Nedavno hapšenje saradnika albanske obavještajne službe predstavlja nesumnjivi uspjeh snaga bezbjednosti Republike Srbije, ali potvrđuje i koliko je Srbija interesantna nekim centrima moći, smatra predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

„Podsjetiću, početkom ovog mjeseca razbijena je špijunska mreža, uhapšeno je više osoba zbog špijunaže, ali izgleda da i dalje postoji veliko interesovanje za Srbiju, te da će naše službe bezbjednosti imati pune ruke posla, stoga možemo očekivati i neka nova hapšenja, jer sam duboko uvjeren da su srpske snage bezbjednosti superiornije od svih drugih u regionu“ – istakao je Đurđev.

On je siguran da su obavještajna služba Albanije i tzv. Obavještajna agencija Kosova, koje imaju svoj interes kada prikupljaju informacije, samo podizvođači radova, te da iza ovog slučaja stoje međunarodni narko karteli.

„Jasno je da nemaju dobre namjere, ali nameće se pitanje koji je cilj ovih pojačanih aktivnosti obavještajnih službi. Smatram da bi narušavanje poretka, posredstvom širenja nepovjerenja i stvaranja tenzija među građanima Srbije, koje bi kulminiralo nekim novim majdanom, bio uspjeh za pojedine zlonamjerne centre moći. Muči me to što postoje ljudi iz redova našeg naroda koji predstavljaju oslonac takvom malicioznom djelovanju protiv naše zemlje, mislim da, isto kao što postoje veze između briselske opozicije i stranih centara moći, postoje i veze između stranih službi i opozicione desnice“ – rekao je Đurđev.

On podsjeća da se Srbija nalazi u delikatnom trenutku, jer još uvijek nije izabrana Vlada, a vlast u Beogradu i dalje nije formirana.

„Na proljeće se čekaju novi izbori na lokalnom nivou, kao da nisu dovoljni izazovi sa kojim se suočavamo na Kosovu i Metohiji. Zato Vlada Srbije treba što prije da se formira, jaka izvršna vlast sa pravim i dokazanim patriotama poput Miloša Vučevića bi bila, ne samo faktor odvraćanja, već i garant očuvanja mira i stabilnosti naše zemlje“ – zaključio je Đurđev.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.