PzP napustio koaliciju „Za budućnost Podgorice“: Ne dovodimo u pitanje ni gradonačelnicu, ni koalicioni sporazum

0

Pokret za promjene napustio je koaliciju „Za budućnost Podgorice“,  potvrdila za „Dan“ Anika Bajić, šef kluba odbornika PzP-a.

– Postojala je koalicija „Za budućnost Crne Gore“ na državnom nivou. Kada su bili lokalni izbori mi smo predstavljali listu „Za budućnost Podgorice“. Nakon toga, kada smo ušli u parlament osnovali su se posebno klubovi po partijama. U suštini mi se držimo koalicionog sporazuma većine na lokalnom nivou. Nas ne obavezuje ništa sa izbornom listom „Za budućnost Podgorice“. Nas 11 odbornika, kako smo i predstavili na potpisivanju memoranduma, zajednički djelujemo i ne odstupamo od zajedničkih ciljeva očuvanja vlasti. Ne dovodimo u pitanje ni gradonačelnicu, ni koalicioni sporazum – rekla je Bajić.

Bajić očekuje da će doći do dogovora između Pokreta za Podgoricu i Pokreta Evropa sad.

– Bilo je fer i korektno prema našim dosadašnjim saradnicima i kolegama sa kojima smo bili zajedno na listi da izađemo iz vajber grupe gdje su se dogovarale interne stvari. Više nijesmo dio koalicije „Za budućnost Podgorice“. Što se tiče liste „Za budućnost Podgorice“ ničim se nijesmo obavezali da striktno bude tako, pa da je sada da mi urušavamo nešto. Mi ostajemo na istom fonu, ali je bilo prirodno – kazala je Bajić.

(Dan)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.