Patrušev: Istražitelji potvrdili vezu između izvršilaca terorističkog napada u Moskvi i ukrajinskih nacionalista

0

Ruski istražitelji potvrdili su postojanje veze između direktnih izvršilaca terorističkog napada u „Krokus siti holu“ kod Moskve i ukrajinskih nacionalista, izjavio je danas sekretar Savjeta bezbjednosti Rusije Nikolaj Patrušev.

– Tokom istrage potvrđena je i proceduralno utvrđena veza između direktnih izvršilaca ovog terorističkog napada i ukrajinskih nacionalista – rekao je Patrušev na sastanku o bezbjednosti u Arhangelsku na sjeverozapadu Rusije, prenijela je agencija RIA Novosti.

Četiri osumnjičena naoružana napadača uhapšena su u ruskom regionu koji se graniči sa Ukrajinom nekoliko sati nakon masovnog ubistva za koje se terete, prenio je RT.

Ruski zvaničnici su ih ranije opisali kao radikalne islamiste i tvrdili da ih je trag novca povezao sa ukrajinskim nacionalistima. Grupa je dobila instrukcije od strane svog rukovodioca da pređe granicu, tvrde istražitelji. Patrušev je ponovio obećanje svoje zemlje da će svaku osobu odgovornu za zločin smatrati odgovornom.

– Počinioce, saučesnike i organizatore monstruoznog krvavog terorističkog napada, povezane pojedince, gdje god da se kriju i kako god pokušavaju da prikriju tragove, čekaće zaslužena kazna – rekao je on.

Teroristički napad u koncertnoj dvorani Krokus siti hola u Krasnogorsku kod Moskve dogodio se 22. marta kada su napadači iz automatskog oružja otvorili vatru na ljude u zgradi i zapalili salu. Tom prilikom poginulo je 145 osoba. Predsjednik Rusije Vladimir Putin istakao je da Rusija nije suočena samo sa pažljivo planiranim terorističkim napadom, već sa pripremljenim i organizovanim masovnim ubistvom civila. On je istakao da će svi počinioci, organizatori i naručioci ovog zločina biti pravedno i neizbežno kažnjeni.

(Tanjug)

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.