Putinov mirovni plan: Poslednja šansa da čovječanstvo izbjegne apokalipsu

0
Teško da će Zapad prihvatiti Putinov mirovni plan za Ukrajinu i po svemu sudeći čovječanstvo nema razloga za optimizam, jer smo bliži eksalaciji rata koji vodi u apokalipsu, nego nekom primirju, smatra reditelj Dragoslav Bokan.
Zapad je napravio krvoproliće u Ukrajini, u „državi koja više ne postoji nego je ostatak ostataka kijevskog režima“, i pošto je već napravio krvoproliće, jedini može i da ga prekine, kaže Bokan za Sputnjik.
„Tako da od Zapada zavisi taj korak, a Rusija će sigurno prihvatiti sve što je razumno, naravno u odnosu na okolnosti. Nije isto da je 2014. godine pravljen sporazum sa Rusijom, ili 2020. ili 2022. ili evo sada, jer menjaju se okolnosti, i Rusija ne može, ne treba i ne smije da zaboravi svoje žrtve. Ne smije da zaboravi na svoje raskošne, neproporcionalne ponude, recimo tokom Minskih sporazuma gdje je Rusija bila spremna da da mnogo zarad malo nečega, a u pokušaju da se izbjegne ono što nažalost sada vidimo da se nije moglo izbjeći, i što sad živimo kao specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini i strašni rat sa Zapadom. Odbrambeni rat.“

Uslov za mir – potpuni poraz Vašingtona

Bokan smatra da do mira u klasičnom smislu ne može doći dok se ne porazi politički Zapad koji kao i svaki piroman raspaljuje nove vatre i dok se ne slomi „hegemonistička, globalistička kičma Zapada“. Bez potpunog poraza Vašingtona, možemo doći samo do privremenih primirja, ističe Bokan.
„Nije nemoguće da sami Amerikanci unutar sopstvene zemlje riješe taj problem. Znači ne mora nužno Rusija ili slobodni svijet da pobijede Ameriku ili gađaju raketama Vašington da bi došlo do smirivanja situacije. Dovoljno je da sama Amerika na novembarskim izborima ili u nekoj drugoj situaciji pobijedi te svoje piromane, lude jastrebove iz Pentagona i bankare koji upravljaju finansijskim procesima koji prate ratne operacije. Dovoljno je da se to desi i da se opet sve smiri na način gdje ne bi bilo prestanka sukoba, ni Kantovog vječnog mira koji je ostao samo na papiru, već je to opcija u kojoj bi mir iako privremen bio nešto drugo za razliku od današnjeg stanja gdje imamo svakog dana izazivanje đavola,“ smatra Bokan.

Putinov mirovni plan

Predsjednik Rusije Vladimir Putin konstatovao je da mnogi zapadni političari nisu htjeli čak ni da se udube u suštinu novog ruskog predloga za regulisanje situacije u Ukrajini, iako ta inicijativa realno može da zaustavi rat.
Ranije je Putin iznio nove mirovne predloge za rješavanje sukoba u Ukrajini, koji predviđaju priznavanje statusa Krima, DNR, LNR, Hersonske i Zaporoške oblasti kao djelova Rusije, utvrđivanje nesvrstanog i beznuklearnog statusa Ukrajine, njena demilitarizacija i denacifikacija i ukidanje antiruskih sankcija. Ukrajinska strana je ovu inicijativu odbila.

(Sputnjik)
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.