Putin: Pokret rusofila ometa pokušaje Zapada da izoluje Rusiju

0

Pokret rusofila daje značajan doprinos u borbi protiv pokušaja kolektivnog Zapada da izoluje Rusiju i širenju objektivnih informacijama o zemlji u inostranstvu, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin.

„Pokret doprinosi i raskrinkavanju antiruskih izmišljotina i propagandnih mitova“, poručio je Putin u pozdravnom govoru na drugom kongresu Međunarodnog pokreta rusofila.

Zapad nije uspio da zaustavi saradnju sa Rusijom

Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na ceremoniji otvaranja kongresa poručio je da pokušaji zapadnih zemalja da zabrane saradnju sa Rusijom nikoga ne zaustavljaju, linija izolacije Moskve pretrpjela je potpuni neuspjeh.

„Šira međunarodna zajednica ili bar velika većina, iskreno je zainteresovana za nepristrasne, sveobuhvatne, poštene procjene uzroka aktuelne geopolitičke napetosti, ne prihvata dezinformacije i laži koje plasiraju sredstva masovnog informisanja koja su pod kontrolom kolektivnog Zapada“, naglasio je šef ruske diplomatije.

Prema njegovim riječima, Rusija svuda ima “mnogo pravih prijatelja, koji su prošli test vremena, uključujući u Sjedinjenim Američkim Državama i u Evropi.

„Svi oni ne samo što pokazuju interesovanje za nas, već dijele naše vrijednosti koje promovišemo, a koje su zajedničke svim svjetskim religijama i civilizacijama“, istakao je Lavrov.

Rusija, za razliku od Zapada, dodao je ministar, nudi partnerima – predstavnicima globalne većine, odnose na ravnopravnoj osnovi.

Pored toga, on je kazao i da ruski sport samouvjereno ide naprijed, uprkos neviđenoj politizaciji međunarodnog sportskog pokreta.

 

(Sputnik)
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.