Popović: Utakmice sa Srbijom uvijek zanimljive i nimalo jednostavne

0

Crnogorske rukometašice imaće ove nedjelje prve izazove još od Svjetskog prvenstva na kojem su zauzele sedmo mjesto. Lavice će u okviru trećeg i četvrtog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo odigrati dva meča sa Srbijom.

U četvrtak (18.00h) će crnogorska selekcija gostovati u Zrenjaninu, dok je duel u Podgorici na rasporedu u nedjelju takođe od 18 časova. Biće to dueli u kojima će se praktično odlučiti ko će osvojiti grupu 6.

Do sada Crna Gora ima četiri boda, a Srbija tri.

Selektorka Bojana Popović svjesna je da njenu ekipu očekuje jako težak zadatak, posebno u Zrenjaninu gdje će hala biti puna. Srpkinje su bile jako dobre na Svjetskom prvenstvu, možda ne rezultatski, ali su u egalu bili 55 minuta protiv ekipa kao što su Njemačka i Danska.

Došle su sa dobrom energijom i ono što je nama bitno da su sve došle iz klubova gdje su igrale u Ligi šampiona i Ligi Evrope što je mnogo bitno. Očekuje nas taj dvomeč sa Srbijom, biće jako zanimljivo, uvijek su te utakmice strašno uzbudljive i nimalo jednostavno neće biti. U Zrenjaninu nas čeka puna hala ono što je Srbija uradila na Svjetskom prvenstvu možda nije rezultatski zvučno, ali mislim da imaju odličnu ekipu i da su se do kraja nosile sa ekipama kao što su Njemačka i Danska. Upravo te utakmice smo najviše i analizirali – do 55 minuta su bili u egalu. Nimalo bezazleno, dvije igračice koje bih izdvojila su Janjušević iz Rapida i Jovović iz Debrecina. Imamo dva treninga da to sve sredimo i analiziramo i u srijedu putujemo za Srbiju“, istakla je Bojana.

Šefica struke crnogorskog sastava smatra da će ovo biti prava provjera pred kvalifikacije za Olimpijske igre bez obzira što prije tog turnira Crnu Goru čekaju dueli sa Bugarskom i Turskom.

Nema vremena ni nama ni njima brzo moramo da radimo i da se vratimo na ono što je funkcionisalo na Svjetskom prvenstvu i napadački i odbrambeno i da kroz ova dva treninga utvrdimo sve to. Biće zanimljiva nedjelja, svi dolaze i pomalo umorni od utakmica, ali iskreno se nadam da će da pronađu dodatni motiv. Bugarska i Turska će biti posljednje provjere pred Ulm, ali mislim da nam je ovo nešto što može da nam da smjernice za ono što nas čeka“.

Neće biti kompletne Lavice.

Ovog puta je Nina Bulatović bila na spisku, došla na preglede, ali sigurno neće učestvovati na prvoj utakmici, dok je pod znakom pitanja za drugu utakmicu. Ima hematom koji je muči dvije sedmice. Čekamo nalaze magneta u srijedu da pokaže da li je ruptura ili nije. Ana Popović nije na spisku, jer je na posljednjoj utakmici Lige šampiona slomila nos. Biće odsutna tri ili četiri sedmice. Nadam se da će se oporaviti do onoga što slijedi kasnije. Za ostale ćemo da vidimo. Nadam se da će sve biti kako treba“, zaključila je Popović.

http://

Standings provided by Sofascore

(lobsport.me)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.