Mladen Mikijelj

Putin čestitao Vaskrs

0

Predsjednik Rusije Vladimir Putin čestitao je Vaskrs Rusima i pravoslavnim hrišćanima i istakao stvaralački i plodonosni rad Ruske pravoslavne crkve i drugih hrišćanskih crkava.

„Važno je istaći stvaralački, plodonosni rad Ruske pravoslavne crkve i drugih hrišćanskih vjeroispovesti, usmjerenih na očuvanje našeg bogatog istorijskog, kulturnog, duhovnog nasleđa, jačanja institucije porodice, vaspitanja omladine, uspostavljanja u društvu takvih trajnih vrijednosti i moralnih smjernica kao što su briga za bližnje, milosrđe i saosjećanje. Duhovni pastiri su uvijek bili uz narod. I danas, suočeni sa ozbiljnim izazovima, hrišćanske vjerske organizacije pružaju djelotvornu, nesebičnu pomoć onima kojima je potrebna podrška i pažnja“, navodi se u poruci ruskog predsjednika.

Putin je napomenuo da proslava Vaskrsa u Rusiji ima bogatu duhovnu tradiciju koja ujedinjuje milione ljudi, prenosi se sa generacije na generaciju i inspiriše dobra djela i težnje.

Putin je zajedno sa gradonačelnikom Moskve Sergejem Sobjanjinom prisustvovao noćnoj vaskršnjoj službi u hramu Hrista Spasitelja u Moskvi. Službu je služio patrijarh moskovski i cijele Rusije, Kiril.

 

(Sputnik)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.