Pupovac: Politika Domovinskog pokreta je antisrpska, antimanjinska, antidemokratska!

0

Predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDS S) Milorad Pupovac  komentarisao je novu hrvatsku Vladu i istakao da Domovinski pokret nije „dobra iskaznica“ za formiranje većine u Evropskom parlamentu, jer da je tako bilo u vrijeme pregovora sa EU, Hrvatska bi još bila pred vratima.

„To podsjeća na razdoblja pre Drugog svjetskog rata u kojima se išlo po sistemu kompromisa s onim što je volja naroda pa je onda završio s projektom koji je raspalio mržnju, nasilje, donio rat i užasne ratne zločine. Ja se ne bih igrao s tim, a ni s tim da Domovinski pokret može biti karta s kojom se može otići u Evropsku uniju jer da je tako bilo u vrijeme pregovora s Evropskom unijom, mi Evropske unije ne bismo vidjeli, stajali bismo pred vratima“, rekao je Pupovac, prenio je Tanjug.

Pupovac je gostujući na zagrebačkoj N1, rekao da ako neko misli da se s njima može proći na vrata evropskih institucija, onda je to, kako je, naveo, „poraz Evropske unije, ali i poraz Hrvatske”.

“Politika koje se zagovara iz redova Domovinskog pokreta je antimanjinska, antidemokratska i u konkretnom smislu antisrpska. Ona predstavlja ozbiljnu prijetnju ustavnim i demokratskim vrijednostima”, naveo je Pupovac.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.