Prvi put od nereda: Tramp na sastanku s republikancima u Kapitolu

0

Bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp sastao se u Kapitol Hilu s republikanskim zvaničnicima, što je njegov prvi dolazak u Kapitol od nereda koje su izazvale njegove pristalice 6. januara 2021. godine upadom u Kongres.

Tramp, republikanski kandidat na predsjedničkim izborima u novembru, prenio je poruku jedinstva, obećavajući da će ”ispraviti” sve postojeće razlike unutar stranke, prenosi Tanjug.

Pri dolasku u poslovnu zgradu republikanaca u blizini zgrade američkog Kapitola, prošao je pored grupe demonstranata koji su držali natpise sa parolama “Neuspjeli državni udar” i “Demokratija zauvijek, Tramp nikad”.

Na kratkoj konferenciji za novinare Tramp je rekao da postoji “veliko jedinstvo” u republikanskoj stranci i obećao da će stati uz kolege republikance, čak i one s kojima se ne slaže.

“Povratak na mjesto zločina”

Poslije sastanka Trampa i republikanaca u Zastupničkom domu, predsjednik Doma Majk Džonson rekao je da je bivši predsjednik ”donio izuzetnu količinu energije i entuzijazma“.

”Vjerujemo da ćemo ponovno osvojiti Bijelu kuću i Senat te povećati većinu u Zastupničkom domu”, rekao je Džonson.

Posjetu Trampa pozdravili su i drugi republikanci, uključujući lidera manjine u Senatu Miča Mek Konela koji je u prošlosti kritikovao bivšeg predsjednika.

Bivša predsjednica Zastupničkog doma Nensi Pelosi ocijenila je da je Tramp “podstrekač pobune, koji se vraća se na mjesto zločina”.

Pristalice Trampa su 6. januara 2021. upale u zgradu Kongresa na Kapitolu, želeći spriječiti proglašenje izborne pobjede Džozefa Bajdena, nakon što je Tramp, koji je bio protivkandidat Bajdenu, tvrdio da su izbori pokradeni.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.