Novinarka iz Australije: „Crna Gora nudi bogate i autentične doživljaje“

0

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO CG) ugostila je australijansku novinarku magazina The Sydney Morning Herald Traveller, koja je imala priliku da se upozna sa raznovrsnom turističkom ponudom naše zemlje.

Tokom boravka u destinaciji obišla je Cetinje, Podgoricu, Ulcinj, Bar i krstarila Skadarskim jezerom što joj je omogućilo da posmatra rijetke vrste ptica i uživa u netaknutoj prirodi. Osim toga, uživala je u ukusima tradicionalne crnogorske kuhinje za koju kaže da je upotpunila njeno nezaboravno putovanje.

„Kao dugogodišnji putopisac, svjesna sam koliko je važno da se turisti iz Australije osjećaju dobrodošlim. Takođe, oni žele otkrivati destinacije koje su još uvijek nedovoljno posjećene i skrivene, kao i mjesta koja nude različite cjenovne opcije prilagođene njihovim budžetima. Na nedavnoj konferenciji medija iz Australije, dobila sam jasne smjernice od urednika s kojima sarađujem: pronaći neotkrivene destinacije u Evropi. Iz tog razloga sam odabrala Crnu Goru, zemlju koja možda nije toliko poznata turistima iz Australije, ali nudi bogate i autentične doživljaje“, kazala je novinarka iz Australije, Katherine Victoria Margaret.

Posebno je impresioniralo Cetinje, koje naziva gradom bogate istorije i kulture sa autentičnom atmosferom. Uživala je u prirodi Rijeke Crnojevića, a među istorijskim znamenitostima posebno je izdvojila Dvorac kralja Nikole i Biljardu gdje je saznala mnogo o crnogorskoj istoriji. Kako navodi, ove znamenitosti zajedno sa gostoljubivošću lokalnog stanovništva, učinile su Cetinje jednim od najdojmljivijih djelova njenog putovanja.

„Kao što sam spomenula, angažovana sam od strane The Sydney Morning Herald Traveller tima da napišem priču koja je vodič za Australijance koji posjećuju Crnu Goru. Tekst će obuhvatati informacije o kulturnim i istorijskim znamenitostima, koju valutu koristiti i šta sve treba obići sa napomenama“, istakla je novinarka.

Nakon boravka u destinaciji, u magazinu The Sydney Morning Herald će biti objavljen dodatak Traveller, u kojem će se naći „Vodič za Crnu Goru“. Prema istraživanju Roy Morgan, The Sydney Morning Herald je najčitaniji magazin u proteklih 12 mjeseci, sa više od 7 miliona čitalaca na svim platformama. Dodatak „Traveller“, gdje će biti objavljen vodič za Crnu Goru, ima mjesečnu čitanost od nešto više jednog miliona čitalaca za štampano i online izdanje, prema podacima Nine For Brands.

Pored NTO CG, podršku u organizaciji studijske posjete novinarke iz Australije dale su i lokalne turističke organizacije Cetinja, Podgorice, Bara i Ulcinja, hotel CUE Podgorica, kao i The New Hotel Mediteran – Villa Edition.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.