Prosinečki: Dominirali smo; Marušić: Selektor želio da igram bliže golu; Krstović: Šlag na tortu

0

Novi selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore, Robert Prosinečki, zadovoljan je debijem na klupi Hrabrih sokola. Crveni su prijateljskom meču u Antaliji savladali Bjelorusiju sa 2:1.

Čestitam momcima. Odradili su posao fenomalno, odlično trkački, borili smo se svih 90 minuta. Dobro smo igrali, a to je ono što smo htjeli. Imali smo i sreće, kada je Mijatović odbranio penal. Imali su i oni svoje prilike. Imali smo posjed lopte, dominirali smo, stvarali šanse kroz dobre akcije, a upravo smo tako postigli golove, posebno je Krstovićev bio lijep. Moramo biti zadovoljni, tek se uigravamo, ovo je prva utakmica. Svi su bili fenomelni, i momci koji su ušli sa klupe“, rekao je Prosinečki.

Bjelorusiju je načeo Adam Marušić u 27. minutu.

Odigrali smo borbeno i taktički veoma kvalitetnu utakmicu. Ovo je veliki podstrek da radimo još bolje. Prosinečki je od prvog dana rekao da želi da lopta bude što više u našim nogama, da držimo posjed. Tako smo i igrali danas i siguran sam da možemo da nastavimo isto u budućnosti i da postižemo dobre rezultate“, rekao je Marušić.

 

Fudbaler Lacija se našao u novoj ulozi.

“Selektor je želio da igram bliže golu, dobro sam se snašao, uvijek je lijep osjećaj kada postignete gol za reprezentaciju“, dodao je Marušić.

Strijelac drugog gola, Nikola Krstović, ponovio je što i Marušić, da je hrvatski stručnjak od prvog treninga stavio svojim izabranicima do znanja da će tražiti od njih da u svakom meču imaju veći posjed od rivala.

Prosinečki traži da igramo ljepši fudbal, da diktiramo tempo, tako je bilo danas. Postavili smo našu igru, imali posjed više nego inače, stvorili smo mnogo šansi, krunisali ih sa dva gola u prvom poluvremenu, mogli smo da ih damo i više. Imamo kvalitet u napadu, ali i odbrani, odakle kreće napad“, kazao je Krstović.

 

Krstović je u 45. minutu krunisao odličnu akciju cijele ekipe i sa pet metara pogodio mrežu.

Najslađi su golovi sa linije, tako kaže Mirko Vučinić. Bila je stvarno lijepa akcija, meni je preostalo da stavim taj šlag na tortu. Mojim saigračima dugujem veliku zahvalnost za pogodak“, zaključio je Krstović.

Reprezentaciju Crne Gore za četiri dana, 25. marta, očekuje prijateljski meč sa selekcijom Sjeverne Makedonije. Duel koji se takođe igra u Antaliji počeće u 18 časova.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.