Pronađeno tijelo nestalog zastavnika

0

Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je pronađeno beživotno tijelo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vježbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

U saopštenju se dodaje da je stariji vodnik Branko Vojvodić, koji je juče teško povrijeđen, prevezen na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu gdje je sinoć operisan. Nakon operacije nalazi se na intenzivnoj njezi.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović formirao je komisiju za ispitivanje događaja, koja ima zadatak da sagleda sve okolnosti i utvrdi uzrok njegovog nastanka. Stručne komisije za ispitivanje događaja formirali su i komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO i komandant 72. brigade za specijalne operacije.

Na lice mjesta izašli su predstavnici Višeg javnog tužilaštva u Pančevu i ovlašćena službena lica vojne policije.

Potpredsjednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović uputili su telegrame saučešća porodici stradalog pripadnika 72. brigade za specijalne operacije.

Zastavnik Mijodrag Tošković rođen je 1980. godine na Cetinju. U profesionalnoj službi u Vojsci Srbije bio je od 2000. godine. Više puta je odlikovan i nagrađivan za rezultate u službi. Bio je oženjen i otac troje djece.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.