Prkačin promašio pobjedu, sreća pogledala Megu

0

Mladi Hrvat nije iskoristio nesmotren potez Mimirova

Malo je nedostajalo da neopreznost Stefana Momirova košta Megu poraza od Cibone. Ipak, ruka Roka Prkačina zadrhtala je dva puta kada je bilo najpotrebnije, pa su domaći košarkaši slavili 72:71.

 

Šta se zapravo desilo? Prkačin je 8 sekundi prije kraja uhvatio loptu pod svojim košem pošto je Smit promašio drugo slobodno bacanje (72:70) i krenuo u napad, ali ga je otpozadi slučajno sapleo Stefan Momirov.

 

Poslije pregledanog snimka arbitri su dosudili nesportsku ličnu grešku igraču Mege, pa je Cibona preko Prkačina prvo imala mogućnost da sa linije slobodnih bacanja izbori bar produžetak, a zatim u ostalih šest sekundi stigne i do pobede. Međutim, mladi igrač Zagrepčana koji je odigrao odličan meč, promašio je prvo slobodno bacanje, a zatim u posldnjem napadu je imao šut za pobedu. Lopta je stala na obruču…

Da će duel biti neizvestan, dva tima su najavila već od uvodnih minuta. Smenjivali su se u vođstvu čak 19 puta uz devet izjedančenja, da bi Mega trojkom Momirova i ‘flouterom’ opet odličnog Petruševa stigla do 71:66 na 108 sekundi pre kraja.

Gosti se nisu predali ni tada. Iskoristili su nekoliko grešaka domaćina da se domognu prilike za porodužetak i pobedu. Ali na kraju to nisu znali da materijalizuju.

Uz Petruševa koji je upisao 22 poena i 7 skokova, jedini dvocifreni igrač Mege je bio Simonović sa 20 poena i 9 skokova, dok je kod Cibone najefikasniji bio pomenutu Prkačin sa 17 poena i 6 skokova. Drežnjak je dodao 15, Bilinovac 14, a Planinić 10 poena i 7 skokova.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.