Predsjednica Skupštine Podgorice pozdravila učesnike konferencije boračkih organizacija iz svih republika bivše Jugoslavije

0

Predsjednica Gradskog parlamenta dr Jelena Borovinić Bojović danas je na otvaranju Osme konferencije boračkih organizacija 1941 – 1945. glavnih gradova republika nekadašnje Jugoslavije, poželjela učesnicima dobrodošlicu u glavni grad Crne Gore.

– Istinsko mi je zadovoljstvo da vas ispred Skupštine Glavnog grada sve srdačno pozdravim, kao i da onima koji dolaze iz gradova širom nekadašnje Jugoslavije poželim toplu dobrodošlicu u našu Podgoricu, grad kojeg se neki od vas možda još uvijek sjećaju i kao Titograda. Drago mi je što se osma konferencija boračkih organizacija održava baš u našoj zemlji i našem gradu koji je, kako ćete imati prilike da se uvjerite, snažno privržen upravo onim vrijednostima na kojima su utemeljena vaša udruženja – slobodoljublju i antifašizmu. Duboko smo svjesni značaja sjećanja na Narodnooslobodilačku borbu i heroje koji su položili svoj život na braniku slobode i budućnosti svih nas, njihovih potomaka. Kod nas je uobičajeno da se dragim gostima kaže da se osjećaju ovdje kao kod svoje kuće. Međutim, te riječi imaju još dublje značenje sada kada ih upućujem vama, jer duboko vjerujem da svi iz bivše Jugoslavije treba da doživljavaju Podgoricu i Crnu Goru kao svoju drugu kuću. Želim vam uspješan rad u nastavku konferencije i nadam se da će vam boravak u Podgorici ostati u najljepšem sjećanju – poručila je Borovinić Bojović.

Domaćin konferencije je Organizacija boraca NOR-a 1941 – 1945. Podgorica, čiji je predsjednik Radojica Radojević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.