Predragu Boškoviću, Damiru Šehoviću i Ivanu Brajoviću se skida imunitet 4. aprila zbog skandalozne raspodjele stanova državnim funkcionerima

2

Sjednica parlamenta, na čijem dnevnom redu je i predlog za skidanje imuniteta poslanicima Demokratske partije socijalista (DPS) i Socijaldemokrata (SD), biće održana 4. aprila.

Podsjećamo, Specijalno državno tužilaštvo je još početkom decembra prošle godine uputilo zahtjev predsjednici Skupštine Crne Gore Danijeli Đurović za skidanje imuniteta poslanicima DPS-a Predragu Boškoviću, Dragici Sekulić, Suzani Pribilović, kao i poslanicima SD-a Ivanu Brajoviću i Damiru Šehoviću. U SDT-u je, kako navode, formiran krivični predmet protiv tih poslanika i protiv još sedam osoba za produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja, a povodom raspodjele stanova državnim funkcionerima.
SDT je, kako su tada naveli, Skupštini dostavio zahtjev za odobrenje za krivično gonjenje tih poslanika, s obzirom na to da uživaju imunitet zbog čega se “protiv njih ne može pokrenuti krivični postupak, niti odrediti pritvor bez odobrenja Skupštine”.

“U ovom tužilaštvu formiran je krivični predmet protiv prijavljenih Predraga Boškovića, Budimira Šegrta, Sanje Vlahović, Suada Numanovića, Ivana Brajovića, Dražena Miličkovića, Damira Šehovića, Dragice Sekulić, Osmana Nurkovića, Suzane Pribilović, Jelene Radonjić i Aleksandra Jovićevića, za produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja po krivičnoj prijavi Vlade Crne Gore, od 13.oktobra ove godine”, naveli su iz SDT-a.

Razmatranjem krivične prijave i odluka Komisije za stambena pitanja Vlade Crne Gore, ugovora o vraćanju kredita i druge dokumentacije, utvrđeno je, kako su saopštili iz SDT-a, da postoji odgovarajući stepen sumnje da su te osobe od 2016. do 2020. godine, u Podgorici, učinili krivično djelo.

“Tako što su, prijavljeni Bošković, kao predsjednik, a ostali prijavljeni, kao članovi Komisije za stambena pitanja Vlade Crne Gore, donosili odluke o rješavanju stambenih potreba funkcionera, suprotno Odluci o načinu i kriterijumima za rješavanje stambenih potreba funkcionera Vlade Crne Gore i tako, prekoračenjem granica svog službenog ovlašćenja, drugima pribavljali imovinsku korist koja prelazi iznos od trideset hiljada eura”, navodi SDT.

2 Comments
  1. Buks komentariše

    U ćuzu bagro lopovska,tamo vam je mjesto,čekajte i šefa okg drps,brzo će.Gamad lopovska.

  2. Darko komentariše

    Oduzet im nekretnine , vratiti drzavi

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.