Poziva se na blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija, a misli i radi potpuno suprotno: Vladika posut zemljom iz Jasenovca, a kad država konačno može da oda počast žrtvama, Zdravko se buni!

0

Bivši premijer Zdravko Krivokapić oglasio se na društvenoj mreži X i stao na stranu Demokratske partije socijalista po pitanju Rezolucije o genocidu u Jasenovcu. Po Krivokapiću, potrebna je Rezolucija o međusobnom pomirenju na Balkanu, međutim ta vrhunska ideja mu nije pala na pamet kada su u Ujedinjenim nacijama Njemačka i Ruanda izglasavale Rezoluciju o „genocidu“ u Srebrenici.

Vajni cucki demokrata i pomiritelj regiona želi da u korist tog pomirenja Crna Gora ne izglasa Rezoluciju o genocidu u Jasenovcu jer postoji mračni plan srpskog bauka koji je Crnu Goru odredio kao mjesto koje treba ispravljati tu pravdu. Međutim, isti taj Zdravko Krivokapić je možda zaboravio da je upravo blaženopočivši mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, čijim predvodništvom je i došlo do smjene DPS-ovog režima ogrezlog u antisrpstvu, tražio da njegovo tijelo nakon sahrane bude posuto, između ostalog, i zemljom iz Jasenovca, pokazujući na taj način, ličnim primjerom, poštovanje prema tom najvećem srpskom gradu pod zemljom.

Građani Crne Gore, dominantno Srbi, 30 godina su se nadali demokratskim promjenama u Crnoj Gori, nakon što je režim Mila Đukanovića donosio sve moguće antisrpske odluke, poput priznanja i afirmisanja lažne države Kosovo, a da ne govorimo o pokušaju progona Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori. Nadali su se da će jednog dana doći do pravde u Crnoj Gori i da će država kao institucija početi da poštuje i srpski narod koji u njoj živi. Jedini takav čin je očito potpisivanje Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom, dok sa druge strane gotovo ništa nije urađeno da bi se uvažio i stav srpskog naroda u Crnoj Gori.

I sad, kada dolazimo do momenta gdje zvanična Podgorica može usvojiti Rezoluciju o najvećem zločinu Balkana u istoriji, pokušavaju se omalovažiti žrtve tvrdeći da je na djelu političko potkusurivanje od strane zvaničnog Beograda i da se na Srebrenicu odgovara Jasenovcem iako ta dva zločina niko normalan ne može porediti, a sve dok se srpskim političkim predstavnicima i organizacijama pomenuto spočitava od strane struktura sličnih Zdravku Krivokapiću.

Rezolucija o genocidu u Jasenovcu bi konačno možda vratila Crnu Goru na pravi put i iako to rade organizacije na nižem nivou ovog puta bi državna institucija bila ta koja bi odala počast žrtvama što ne bi „opralo“ vlast nakon 2020. godine za sve što je radila, kao što je glasanje o Srebrenici dva puta, već bi to mogao da znači početak vraćanja Crne Gore na normalan kurs, umjesto onoga antisrpskog.

Posebno je važno naglasiti da bi zvanična Podgorica ovim izglasavanjem bila prva država koja bi usvojila Rezoluciju o genocidu u Jasenovcu i da, ukoliko se kockice poslože, ta Rezolucija mogla da dođe i na teren Ujedinjenih nacija. Samim tim, to bi moglo oprati antisrpski narativ koji se pokušavao sprovesti u Crnoj Gori ali očito to ne vide političke pojave poput Zdravka Krivokapića, koji je i sam mogao biti taj koji bi ispisao istoriju koja se u ovim trenucima piše. Ipak, Krivokapić nije očito imao ljudskog i moralnog kapaciteta prema jasenovačkim žrtvama, a iako se konstantno pozivao na blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija, ipak pomenuti profesor nije na istom kursu kao što je to bio mitropolit Amfilohije, koji je sam tražio da njegov grob bude posut zemljom iz Jasenovca.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.